Esports 16/09/2017

Austràlia anul·la l’esforç d’una Argentina molt treballadora (45-20)

Els Wallabies australians superen els Pumas argentins amb certa comoditat en el partit disputat a Canberra

Ferran Vital
Austràlia anul•la l’esforç d’una Argentina molt treballadora (45-20)

Els Pumas argentins arribaven amb la moral alta al partit contra Austràlia que s'ha disputat aquest migdia –hora catalana– a la capital federal australiana. I és que els Pumas havien sorprès tothom la setmana passada posant les coses prou difícils als totpoderosos All Blacks neozelandesos tot i la derrota patida a Nova Zelanda.

I és que els primers minuts de joc han estat, de fet, de clar domini visitant. El mig de melé Martín Landajo anotava un assaig durant els primers minuts de partit que posava per davant els Pumas, un equip forjat a força de potència, múscul i un plantejament tàctic molt ben treballat. L'ordenada defensa argentina, però, no ha pogut frenar els tres quarts australians a partir de la segona meitat, quan la connexió entre Will Genia –etern metrònom 'wallabie'– i Israel Folau ha començat a funcionar, una connexió que ha donat els seus fruits amb el primer assaig de Folau, que ha culminat una gran jugada coral australiana. Tot i així, els argentins dominaven el marcador al descans amb un parcial de 10 a 13.

Amb el començament del segon temps, els Pumas han perdut part de la seva empenta i els Wallabies han començat a dominar a plaer; d'aquesta manera han arribat tres assajos més, de la mà de Kepu, un altre cop Folau, l'etern Will Genia i el seu jove substitut Nick Phipps, que anotava un assaig pocs minuts després d'entrar al camp.

Encara hi ha hagut temps per a la reacció argentina, que anotava un preciós assaig de la mà de l'aler Matías Moroni, que culminava una gran acció personal amb finta i barret que ha trencat la defensa australiana. Amb tot, la tímida acció visitant ha estat un miratge, ja que els Wallabies han anotat el sisè assaig sobre la botzina gràcies a una acció de davantera culminada pel jove Jordan Uelese i que assegurava un punt 'bonus' ofensiu per als Wallabies australians, que matemàticament ja no poden guanyar aquest Rugby Championship però s'allunyen dels Pumas argentins, que tanquen la classificació amb zero punts en quatre jornades.