Austràlia pateix per derrotar una gran Escòcia (35-34)

Els 'Wallabies' s'enfrontaran a l'Argentina a semifinals

Ferran Vital
Els jugadors de la selecció d'Austràlia de rugbi / EFE

BarcelonaEl darrer partit de quarts de final enfrontava les seleccions d’Austràlia i Escòcia a Twickenham. La proximitat geogràfica i la simpatia del públic local vers el seu veí britànic feia que malgrat disputar-se a Londres, el partit tingués un clar color caledoni a les graderies de la catedral del rugbi europeu.

Austràlia començava el partit imposant el seu estil directe, ràpid i elèctric, davant una Escòcia molt ben plantada que intentava aprofitar amb intel·ligència els riscos defensius que implicava l’aposta ofensiva dels “Wallabies”. Els primers en anotar eren els australians, gràcies a un assaig matiner d’Ashley-Cooper. Però la resposta escocesa ha estat immediata i fulgurant, i els homes del XV del Card han capgirat el marcador gràcies a tres cops de càstig transformats per Laidlaw i a un assaig de Peter Horne que el mateix Laidlaw convertia entre pals. Al fil del descans, un aïllat assaig del capità australià Michael Hooper no podia evitar que Escòcia marxés al descans per davant al marcador (15-16).

L’orgull del Card

A la represa els jugadors australians han mirat d’imposar el seu major talent en les fases obertes sobre els seus rivals escocesos, trenant jugades ofensives amb velocitat i assumint força riscs defensius. Un assaig de Drew Mitchell semblava posar les coses de cara pels australians, però la resposta escocesa no es feia esperar, i Tommy Seymour aconseguia anotar un assaig aprofitant una badada rival en la zona de creació.

Mentrestant, Laidlaw li guanyava la batalla de cops de càstig i conversions a Foley, menys encertat que l’escocès de cara a pals. La història es repetia quan Kuridrani tornava a anotar un assaig pels “Wallabies” que era immediatament respost pels escocesos de la mà de Mark Bennett, que situava Escòcia dos punts per sobre a cinc minuts del final (32-34).

Un final d’infart

Escòcia sorprenia el món, i Twickenham es rendia davant l’esforç i l’empenta del XV del Card, que recordava la seva millor versió. Sense dominar el joc ni la possessió, els escocesos tenien contra les cordes el gran favorit a discutir-li a Nova Zelanda l’hegemonia mundial. Només calia aguantar cinc minuts els atacs “Wallabies” i allunyar l’oval del propi camp. Però a un minut i mig del partit, en una acció molt discutida i discutible, l’àrbitre senyalava un cop de càstig molt centrat contra els escocesos.

Bernard Foley, molt discret fins el moment, no s’ha posat nerviós i ha passat l’oval entre els pals escocesos, col·locant de nou Austràlia per davant al marcador (35-33). Escòcia estava literalment fosa, però encara ha trobat energies per llençar-se en un darrer atac contra les línies australianes, que resultaria infructuós. Amb aquest resultat, Escòcia deia adéu al campionat, però amb el cap ben alt. Austràlia, per la seva banda, passa a semifinals tot i el seu gris partit, on se les veurà amb els “Pumas” argentins.