El Barça derrota el Sant Cugat i es manté a la Divisió d'Honor de rugbi (22-13)

Els blaugranes també s'imposen a la tornada i frustren de nou el somni dels vallesans, que es mantenen un any més a la divisió de plata

M.m.
Imatge del Barça - Sant Cugat / FCBRUGBY

BarcelonaEl Barça manté la plaça a la Divisió d'Honor de rugbi i el Sant Cugat haurà d'esperar una temporada més a la segona categoria. Aquest dissabte, els blaugranes han certificat la permanència després de vèncer els vallesans (22-13) en el partit de tornada de la promoció. A l'anada, l'equip de Ricardo Martinena també havia aconseguit el triomf.

El conjunt blaugrana, penúltim a la DH, havia de defensar la plaça contra el Sant Cugat, finalista del 'play-off' d'ascens i que va caure derrotat contra l'Alcobendas. La moneda ha caigut del costat barceloní, que ha fet valer la seva veterania per seguir a la màxima categoria del rugbi estatal.

Al partit d'anada, el Barça ja havia guanyat a terreny visitant per 13-17, i a la tornada ha fet bons els pronòstics en un partit força igualat però que s'ha resolt per petits detalls.

La fortuna ha donat l'esquena al Sant Cugat, que hauria pogut marxar al descans amb avantatge (el marcador era de 5-3 i disposava d'un cop de càstig a favor). Però el xut ha tocat al pal i, en el contracop posterior, el Barça ha fet una marca que ha sentenciat el partit i l'eliminatòria (12-3 al descans). A la represa, tot i la reacció visitant, el Barça ha mantingut l'avantatge.

Ara fa un any, el Barça ja va privar el Sant Cugat de l'ascens (el va derrotar a la final de la DH B, i després van perdre la repesca contra el Vigo). Aquest cop, els blaugranes han tornat a ser botxins dels vallesans, que hauran de seguir un any més a la divisió de plata, mentre que el Barça complirà la seva segona temporada a la màxima categoria.