Sis nacions
Esports 11/02/2012

Itàlia perd una oportunitat històrica contra Anglaterra (15-19)

Els italians han estat incapaços de defensar un 15 a 6 a favor i acaben regalant el partit als anglesos. Les errades defensives i la desorganització defensiva dels italians acaben passant una alta factura

Ferran Vital
2 min
Farrel i Benvenuti

BarcelonaNeu, gel, fang i fred en l'estrena de l'estadi Olímpic de Roma al Sis Nacions, que enguany debutava com a seu de l'equip nacional italià de rugbi. Les condicions meteorològiques no han estat cap inconvenient per a què més de setanta mil aficionats hagin omplert les grades de l'estadi en un partit de rugbi en estat pur, amb els dos paquets de davanters més pesats i treballadors de tot el campionat.

El primer temps ha estat un intercanvi de cops entre els dos equips, en el que les imprecisions defensives dels transalpins en les fases estàtiques i els punts de contacte han generat dos cops de càstig a favor dels anglesos que en Farrell (digne successor de Wilkinson) ha transformat en un parcial de 0 a 6 pels homes del XV de la Rosa. Tanmateix, els darrers minuts del primer temps els italians han pres el control del partit i han aconseguit penetrar la defensa anglesa en dos ocasions i marxar a la mitja part amb l'electrònic a favor (12 a 5).

El segon temps ha començat amb una Itàlia valenta, que pressionava a la zona de 22 rival i tancava als anglesos a la seva àrea. Fruit d'aquesta tasca ofensiva els italians han generat un cop de càstig a favor que ha estat transformat i posava el marcador en un parcial de 15 a 6 pels gladiadors.

Però quan els italians ja tenien tota la feina feta i només havien de defensar les escomeses angleses (improductives durant tot el partit) un parell d'errades molt greus de l'arrier Andrea Masi i del segona línia Marco Bertolami han donat vida als anglesos, que han aprofitat per capgirar el marcador vers el 15 a 19 final.

Itàlia ha perdut una ocasió d'or per fer història al seu primer partit a l'estadi Olímpic de Roma, sobretot tenint en compte que els anglesos no han estat mai millors que els transalpins, però han sabut aprofitar molt millor les errades defensives dels italians. Amb el seu tradicional joc gris, lent i avorrit però profundament efectiu, els anglesos sumen la seva segona victòria consecutiva en aquesta edició del Sis Nacions i presenten la seva candidatura a revalidar el títol obtingut al 2011.

stats