Rugbi
Esports 09/06/2012

Debut amb derrota de Rugbi Barcelona a l'estranger davant la selecció Sarda (24-12)

Rugbi Barcelona, la marca que aglutina cinc dels clubs de rugbi de la ciutat comtal (Barça, CEU, Enginyers del Poblenou, Gòtics i Químic) ha debutat fora de casa amb derrota davant de la selecció de Sardenya al camp Maria Pia de l'Alguer en el seu primer partit com a visitant

Ferran Vital
1 min
Una imatge del trofeu Quatre Barres

BarcelonaFa 700 anys, les tropes catalanes dirigides pel rei Alfons III el Benigne van conquerir l'illa de Sardenya, fins aleshores controlada políticament i comercialment per francesos i genovesos. Set-cents anys més tard, les bones relacions entre els-clubs de rugbi catalans i sards (en especial amb els catalans de l'Amatori Rugby Alghero, club que disputa el trofeu Quatre Barres amb altres equips del principat) ha possibilitat la celebració d'aquest històric partit entre la marca Rugbi Barcelona i la selecció Sarda.



Val a dir que els sards havien preparat el partit a consciència. No debades, fins i tot el diari d'informació general La Repubblica s'havia fet ressò de la celebració d'aquest partit. En un camp de rugbi ple a vessar (amb més d'un miler de persones presenciant el partit en directe) i amb l'arbitratge de Carlo Damasco (l'únic àrbitre italià que ha xiulat partits a la Heineken Cup) els nois de Rugbi Barcelona no han estat capaços d'imposar-se al joc físic dels sards, malgrat que el resultat final (24 a 12 a favor dels locals) no reflexa els mèrits dels barcelonins a la gespa de L'Alguer.

Els homes de Rugbi Barcelona, dirigits pels tècnics Gabriel Benet, Ricard Vázquez i Juan Chica, han intentat desplegar un plantejament ofensiu i alegre amb predomini del joc a la mà enfront un equip molt més físic i que ha acabat imposant la seva llei al camp.

Tanmateix, el president de Rugbi Barcelona, el senyor Jordi Homs, ha qualificat el partit com a "molt positiu" i ha avançat que molt possiblement el XV sard torni la visita als catalans a la ciutat comtal.

stats