Sis Nacions
Esports 04/03/2012

Empat just a París (França 17 – 17 Irlanda)

França i Irlanda empaten en un bon partit a Saint Denis. Una part de domini per a cada equip que ha acabat concretant-se en un empat a disset al marcador, malgrat que els irlandesos han aconseguit un assaig més que el seu rival

Ferran Vital
Pascal Pape i Tommy Bowe durant el França-Irlanda

BarcelonaAquest diumenge s'ha jugat a l'estadi de Saint Denis (ple fins a la bandera amb més de 80.000 espectadors) el partit aplaçat de la segon ajornada del Sis Nacions, que es va haver de suspendre fa tres setmanes a causa de l'onada de fred siberià que va afectar a tota Europa. França ha sortit a la gespa amb un plantejament conservador, basat en la utilització repetida dels xuts a seguir i confiada en la velocitat dels seus tres quarts per a trencar els sistemes defensius irlandesos. Per la seva banda, el XV del trèvol ha optat per la possessió de l'oval amb moviments profunds de pilota que feien moure la defensa gala i una gran agressivitat en defensa que tallava les opcions dels del XV del Gall per entrar a la zona de marca rival.

Els primers en anotar han estat els irlandesos, gràcies a una gran acció personal de l'ala dret Tommy Bowe, molt actiu, que ha aprofitat una errada en la passada del centre francés Rougerié i ha penetrat lliurement la línia d'assaig gala per dipositar l'oval entre pals. En Jonathan Sexton ha aprofitat la centralitat de la conversió per anotar fàcilment per Irlanda. Pocs minuts desprès els francesos han intentat arribar a la marca irlandesa en un parell d'ocasions, però no han estat capaços de trobar el camí dins la 22 irlandesa. Com que no era possible trencar la teranyina defensiva plantejada pels celtes, en Morgan Parra ha hagut de recórrer a un cop de càstig per transformar els primers punts pels gals i deixar el marcador en un momentani 3 a 7 pels visitants. En Sexton ha aprofitat una acció posterior per transformar un cop de càstig centrat i anotar tres punts més pel XV del trèvol, al que en Morgan Parra ha contestat en un magnífic cop de càstig transformat a més de quaranta metres dels pals.

El partit semblava entrar en un duel de xutadors, però a dos minuts del final del primer temps una acció genial de l'ala irlandès Tommy Bowe per la seva banda dreta ha acabat dins la zona de marca gala, previ barret al francès Poitrenaud inclòs. En Sexton ha anotat la conversió i ha deixat el marcador en un clar 6 a 17 pels visitants al final de la primera part.

El segon temps ha estat radicalment diferent. Els francesos han sortit amb el ganivet entre les dents, disposats a lluitar al màxim totes les accions del partit i tractar de recuperar el desavantatge. Als tres minuts de la represa en Morgan Parra ha anotat un primer cop de càstig que retallava tres punts la diferència al marcador. Als deu minuts del segon temps era el centre Fofana qui anotava un bon assaig gràcies a una errada defensiva irlandesa que l'han deixat lliure de marca. Malgrat que el genial peu de Parra no ha pogut convertir l'assaig de Fofana (massa escorat a la banda esquerra de l'atac), si que ha pogut anotar un altre cop de càstig força centrat tot just set minuts després que empatava el partit a disset punts per a cada equip.

A partir d'aquest moment els francesos han mantingut la iniciativa i el seu joc d'atac, però no han pogut mantenir el fort nivell físic (gairebé infernal i sobrehumà) dels primers minuts del segon temps, i els irlandesos han pogut plantejar una defensa sòlida que no ha deixat ni una sola esquerda més. El partit ha acabat en un just empat entre dos equips que s'han repartit el domini del partit, amb una part per a cada esquadra. El resultat no és massa bo per a cap dels dos equips, que no poden seguir el ritme de Gal·les, que es col·loca líder en solitari d'aquesta edició del Sis Nacions, i que és l'únic equip que es manté amb opcions de completar el Grand Slam aquesta temporada.