RUGBI
Esports 27/12/2014

Euskadi derrota Catalunya i s'emporta el Partit del Tricentenari de rugbi (33-38)

En un ambient festiu al camp barceloní de La Foixarda, el conjunt basc ha tret més partit de les accions de conjunt i s'ha emportat un partit molt disputat

Foto de família de les seleccions de Catalunya i Euskadi de rugbi, després del Partit del Tricentenari / @RUGBY_CAT

BarcelonaLa selecció d'Euskadi ha derrotat Catalunya i s'ha adjudicat el Partit del Tricentenari de rugbi, que s'ha disputat aquest dissabte al camp barceloní de La Foixarda (33-38). En un ambient festiu, amb les graderies plenes i amb molta tensió a la gespa, s'ha pogut viure un gran matí de rugbi, amb bones accions individuals i detalls de qualitat de totes dues bandes. Al final, la moneda ha caigut del costat basc, que ha tret més partit de les accions de conjunt.

Catalunya no ha estat especialment fina la primera part, però ha pogut aguantar gràcies a l'efectivitat de Rafa Staat en els llançaments a pals i a una marca de Felipe Martínez. L'equip, però, no ha estat gaire sòlid, sobretot en l'aspecte ofensiu, i ha patit amb les envestides basques, que han permès a Euskadi marxar al descans amb un resultat favorable de 10 a 14.

A la represa, els seleccionadors han fet diversos canvis i el partit ha canviat notablement. El joc ha estat més dinàmic, amb atacs continuats i molts esprints cap a la zona de marca. Amb tantes modificacions, el joc d'equip se n'ha ressentit i les defenses no han estat tan fortes. En aquest intercanvi de cops, però, el triomf ha estat per a la selecció basca, que ha decantat la balança al seu favor amb quatre marques gairebé consecutives.

L'efectivitat de Nil Baró en els llançaments a pals (ha substituït Staat) i les marques de Pol Pla (que ha exhibit velocitat), Axel Serrano i Joan Losada no han estat suficients per capgirar l'electrònic. Finament, Euskadi s'ha endut la victòria per 33 a 38.