Rugbi
Esports 19/03/2011

França derrota Gal·les amb contundència en l'últim partit i cedeix el Sis Nacions a Anglaterra (28-9)

La selecció francesa acaba segona al torneig per la diferència de punts i evita que Gal·les, que havia de guanyar per 27 punts, pugui emportar-se el torneig

El francès Morgan Parra intenta evitar que Ryan Jones avançi

ParísMorgan Parra i Lionel Nallet han donat la victòria a França sobre Gal·les (28-9) a l'estadi parisenc de Sant Denís. Amb aquest resultat han donat la victòria al torneig Sis Nacions a Anglaterra malgrat que el XV de la Rosa havia perdut prèviament a Dublín.

Els gal·lesos necessitaven guanyar per 27 punts per emportar-se la victòria final però els locals, que la setmana passada van perdre inesperadament a Itàlia, sí que han fet bons els pronòstics i han demostrat ser superiors i ni tan sols els han permès guanyar el partit.

Parra, molt encertat en els xuts a pals i Nallet, amb dues marques, han rubricat el triomf de l'equip francès, al qual encara li dol el resultat de fa set dies contra els azurri.

Gal·les ha somniat, però només uns minuts. Els visitants s'han avançat amb un cop de càstig inicial de James Hook (3') però Parra ha respost amb dos cops (7' i 26') i ha capgirat el marcador. I Nallet, amb un assaig abans del descans (38') i un altre a l'inici del segon temps (45'), ha sentenciat el partit.

A més, la posterior aportació de Parra ha donat a França un avantatge suficient com per acabar el torneig en segona posició, ja que necessitava imposar-se per deu punts per aconseguir aquest objectiu de consolació.

França 28 – Gal·les 9

FRANÇA (11+17): Medard, Clerc (Huget, m.76), Marty, Traille (Estebanez, m.70), Palisson, Trinh-Duc, Parra (Tomas, m.74), Domingo, Servat (Guirado, m.71), Mas (Ducalcon, m.67), Pierre (Pape, m.67), Nallet, Dusautoir, Bonnaire i Harinordoquy (Lapandry, m.72).

GAL·LES (3+6): Byrne, Halfpenny, Roberts, J. Davies, North, Hook (S. Jones, m.67), Phillips (Peel, m.67), James, Rees (Hibbard, m.67), A. Jones (Yapp, m.53), B. Davies, A. Jones, Lydiate, Warburton (J. Thomas, m.16) i R. Jones.

ANOTACIONS:

FRANÇA: 3 marques (Nallet, m.38, 45; Clerc, 59), 2 transformacions (Parra, m.45, 59), 3 cops de càstig (Parra, m.7, 26, 53)

GAL·LES: 3 cops de càstig (Hook, m.3, 43, 49)

ÀRBITRE: Craig Joubert (Sud Àfrica). Amonestaicó a Hook.

ESTADI: Estadi de Saint Denis, París. Ple.