Rugbi
Esports 17/03/2012

Gal·les guanya França i completa un Grand Slam històric (16-9)

Els del drac completen un campionat d'ensomni i es confirmen com una de les millors generacions del rugbi gal·lès. L'aposta ofensiva i atrevida de Warren Gatland troba la seva recompensa en forma de Grand Slam

Ferran Vital
2 min

BarcelonaMolts analistes coincidien a apuntar que França no posaria tota la carn a la graella en el seu partit al Millenium Stadium contra Gal·les, a causa de la seva posició (incapaç de lluitar pel títol) i el seu paper de jutge (una victòria gala podia posar el campionat en safata a l'etern rival anglès). Rés més lluny de la realitat. Tots dos equips han presentat una dura batalla, potser a causa de l'ombra allargada de la semifinal de fa uns mesos a la Copa del Món de Nova Zelanda, quan França va privar als miners d'accedir a la seva primera final mundialista de la història en un partit polèmic.

En contra de tot pronòstic raonable, els primers en anotar han estat els francesos, gràcies a un xut de càstig transformat per Yachivili, avui titular al mig del camp gal. Però amb el 0 a 3 al marcador el Millenium ha rugit com mai i els miners han reaccionat fent-se amos i senyors de les fases estàtiques del joc, anul·lant així la temible línia de tres quarts francesa. Gràcies al seu domini posicional, els del drac han remuntat el partit fins el 10 a 3 amb el que s'ha arribat a la mitja part, gràcies a un assaig de Cuthbert convertit per Halfpenny i un xut de càstig transformat pel mateix Leigh Halfpenny.

Durant el segon temps els miners s'han limitat a mantenir al màxim la possessió de la pilota, però sense renunciar a l'ambició ofensiva i a l'atreviment que els caracteritza. Els francesos han anotat dos xuts de càstig mitjançant en Beauxis i en Yachivili (minuts 45 i 74, respectivament), que han estat contestat pel màgic Halfpenny, que ha passat entre pals dos xuts de càstig més, el primer d'ells, des de més de 52 metres.

Victòria final dels miners al seu estadi, davant la seva afició, desplegant un festival ofensiu i demostrant que jugant un rugbi preciosista mitjançant la possessió i el joc dinàmic de caràcter ofensiu és la millor aposta per arribar a la victòria, despertant admiració i reconeixement a parts iguals. El drac ha tornat, i ho ha fet per la porta gran. Els miners s'han convertit en els emperadors d'Europa.

stats