Sis Nacions
Esports 12/03/2011

Irlanda perd contra Gal·les i diu adéu al títol (19-13)

En una segona part molt fluixa, els irlandesos han vist com s'ensorraven les seves opcions de victòria final contra uns gal·lesos que encara opten al títol

Redacció
2 min
L'irlandès Brian O'Driscoll avança malgrat l'oposició d'un jugador de Gal·les

CardiffIrlanda ha perdut aquest dissabte les opcions en el Sis Nacions al perdre 19-13 a Cardiff, Irlanda, en una segona part nefasta del “XV del Trèbol”, mentre que els locals podrien arribar a l'última jornada a París amb opcions de guanyar el títol.

A Irlanda li queda, a l'espera que Anglaterra -líder del torneig- superi Escòcia, evitar que la seva eterna enemiga, la selecció anglesa, es proclami campiona i obtingui el Grand Slam, títol que s'emporta la selecció que aconsegueix guanyar els cinc partits, d'aquí una setmana a Dublín.

Els visitants han estat superiors en els primers 40 minuts quan han aconseguit tots els punts gràcies a xuts transformats per O'Gara i un assaig de O'Driscoll just a l'inici del partit. La selecció gal·lesa no ha creuat la línia de marca en el primer temps, i només a través de tres xuts, dos de Hook i un de Halfpenny, s'ha pogut mantenir en el partit abans del descans.

Però l'assaig de Phillips a la represa (50') aprofitant la falta de concentració dels rivals en un servei de banda, ha posat Gal·les per davant (16-13) i ha canviat el rumb del partit. Els irlandesos han abaixat el ritme després del canvi d'O'Gara per Sexton, que ha errat un xut al minut 55 que hauria suposat l'empat a 16.

La bona defensa dels locals, un xut transformat per Hook (69') i els errors dels rivals, han acabat situant el definitiu 19-13 al marcador, malgrat que Wallace, a l'últim minut, ha pogut anotar una marca definitiva per Irlanda, però ha errat en l'acció quan ha buscat entrar pel centre -per facilitar la transformació posterior- en lloc de passar la pilota a un company.

Gal·les viatjarà a París a l'última jornada per enfrontar-se a una França ferida per la seva derrota d'aquest dissabte a Roma. Per la seva banda, Irlanda, que ha perdut l'opció de guanyar la Triple Corona -que s'emporta el que venç tots els partits contra les seleccions britànica i irlandesa- rebrà Anglaterra a Dublín.

Gal·les 19 – Irlanda 13

GAL·LES: James, Rees (Hibbard, m.73), Mitchell (Yapp, m.12), B. Davies, A. Jones, Lydiate, Warburton, R. Jones (J. Thomas, m.59), Phillips, Hook, Williams, J. Davies, Roberts, Halfpenny i Byrne.

IRLANDA: Healy, Best (Cronin, m.76), Ross (Court, m.69), O'Callaghan (Cullen, m.69), O'Connell, O'Brien, Wallace, Heaslip (Leamy, m.69), Reddan (Stringer, m.1), O'Gara, Earls, D'Arcy, O'Driscoll, Bowe i Fitzgerald (Wallace, m.72).

MARCADOR: GAL·LES: 3 cops de Hook (19', 27' i 69') i un de Halfpenny (38'). Marca de Phillips (50') transformada per Hook. IRLANDA: 2 cops de O'Gara (32' i 40') i una marca de O'Driscoll (2') transformada per O'Gara.

ÀRBITRE: Jonathan Kaplan, de Suráfrica.

ESTADI: Millennium, de Cardiff. Ple.

stats