Sis Nacions
Esports 07/02/2016

Irlanda i Gal·les empaten un partit molt físic (16-16)

Xoc de titans entre els dos equips més en forma del continent. Gal·les neutralitza una arrencada fulgurant del rival i aconsegueix empatar

Ferran Vital
George North / AFP

BarcelonaIrlanda i Gal·les tancaven la primera jornada del Sis Nacions a l’Aviva Stadium (nom comercial de l’històric Lansdowne Road) de Dublín en el que havia de ser el partit més igualat de la jornada. Els locals, guanyadors de les dues darreres edicions del Sis Nacions, rebien el sempre difícil equip gal·lès, el conjunt que probablement ha practicat més bon rugbi els darrers cinc anys a l’hemisferi nord.

El xoc de titans ha començat amb una Irlanda dominant, que buscava enllaçar joc a la zona oberta del camp mitjançant la velocitat dels seus centres i els alers, implantant un joc elèctric que ha dominat els primers compassos del joc. D’aquesta manera, Irlanda s’ha avançat al marcador gràcies a dos cops de càstig transformats per l’obertura Jonathan Sexton i un assaig de la mà del mig de melé Connor Murray, aprofitant una badada defensiva gal·lesa. Amb un parcial de 13 a 0, el partit semblava decidit per una desfilada militar. Res més lluny de la realitat. Els gal·lesos, un conjunt que atresora jugadors d’un talent monumental, han estat capaços de capgirar el signe del partit i posar contra les cordes els locals, gràcies a un cop de càstig transformat per Priestland i un assaig sobre la botzina de la mà de Faletau. Així, s’arribava al descans amb un parcial de 13 a 10 que deixava tot obert per al segon temps.

Gal·les ha començat el segon temps amb la intenció de confirmar la seva millora, i ha empatat el partit tot just començar gràcies a un cop de càstig de Priestland. Amb l’empat a 13 al marcador, el partit ha entrat en una fase molt més tàctica, en què cap dels dos equips acabava d’imposar el seu patró de joc ni aconseguir la possessió de l’oval. No ha estat fins a les acaballes del partit que Priestland ha trencat l’empat al marcador gràcies a un cop de càstig que posava al davant en el marcador els homes del drac a set minuts del final per primer cop en el partit.

Veient-se contra les cordes, Irlanda ha serrat les dents i ha avançat a força de ronyons contra la zona rival. A quatre minuts per al final, Irlanda tornava a empatar el marcador a 16 gràcies al tercer cop de càstig que Sexton transformava al llarg del partit. Faltaven cinc minuts i els dos principals candidats al títol apuraven les seves opcions en una batalla molt física, gairebé titànica, entre les davanteres de tots dos equips. Malgrat el desgast acumulat, o potser a causa del cansament, cap dels dos equips no ha pogut anotar cap punt més, i s’ha arribat al final del partit amb l’empat a 16 punts al marcador.

L’empat no afavoreix les opcions de cara al títol de cap dels dos equips, però probablement Irlanda és la que queda més perjudicada després de la batalla, ja que ha deixat escapar un partit que semblava tenir sota control durant la primera mitja hora de joc, mentre que Gal·les aconsegueix sortir viu de la seva visita a Dublín, i amb la moral reforçada per haver aconseguit aixecar-se d’un marcador desfavorable en un dels feus més complicats del planeta.