TORNEIG SIS NACIONS
Esports 10/03/2012

Irlanda derrota Escòcia i manté viva l'esperança (32-14)

El XV del Trèvol derrota el XV del Card en un derbi celta vibrant. Gràcies a aquesta victòria, Irlanda encara somia en una diada de Sant Patrici màgica i una carambola gairebé impossible per endur-se aquest Sis Nacions

Ferran Vital
L'irlandès Rory Best anota un assaig / RUSSELL CHEYNE / REUTERS

BarcelonaIrlanda rebia a Lasndowne Road la sempre perillosa i atrevida selecció escocesa, en un derbi celta on els dos equips es jugaven alguna cosa més que el partit. L'orgull nacional, la rivalitat amistosa però competitiva i certa dosis de màgia són els ingredients que solen acompanyar els partits entre aquestes dues seleccions. A més a més cal destacar l'aposta ofensiva dels tècnics Andy Robinson (escòcia) i Declan Kidney (Irlanda), dos tècnics que aposten sense complexos per un joc obert, dinàmic i atrevit que esdevé molt atractiu visualment.

El primer temps ha estat un gloriós intercanvi de cops entre dos equips que han jugat al seu rival desacomplexadament, apostant per un joc ofensiu i descarat, més preocupat per anotar que no pas en plantejar una defensa travada i aferrissada al propi camp. Una orgia ofensiva que ha fet les delícies dels aficionats que aquest dissabte omplien les grades del vell Lansdowne Road (rebatejat com Aviva Stadium), a Dublín.

Escòcia ha tingut un inici fulminant i s'ha posat amb un parcial de 0 a 6 en els deu primers minuts de joc gràcies a dos xuts de càstig transformats per Laidlaw. Tanmateix, la resposta del XV del trèvol no s'ha fet esperar, i al minut tretze el talonador Rory Best ha anotat un assaig escorat a la banda esquerra de l'atac irlandès que Jonathan Sexton s'ha encarregat de convertir. El mateix Sexton ha anotat un xut de càstig al minut 25 de joc, deixant el marcador en un momentani 10 a 6 pel XV del trèvol.

Els escocesos contestaven amb un altre xut de càstig transformat pel peu de Laidlaw al minut 32, per bé que els irlandesos tornaven a contestar als trenta segons amb un fulminant atac culminat pel mig de melé Eoin Redden, que en Sexton ha convertit de nou, deixant el XV del trèvol vuit punts amunt (17 a 9).

Cinc minuts desprès els homes del XV del Card han contestat amb un sobri assaig del segona línia Richie Gray (que no ha estat convertit entre pals), que ha estat contestat, un cop més, per un assaig del XV del trèvol al temps afegit per mitjà de l'ala Andrew Trimble, que deixava el marcador en un 22 a 14 a favor dels de l'illa maragda, resultat amb el que s'ha arribat al descans.

El segon temps ha estat molt més tranquil que no pas el primer. El desgast físic provocat per l'alta intensitat amb la que s'ha jugat la primera part s'ha deixat notar al llarg dels minuts, i cap dels dos equips era capaç de jugar amb el ritme elèctric amb que havien començat el partit. El XV del Card ha continuat buscant les fissures defensives del rival, que s'ha sabut defensar en tot moment.

Per la seva banda, el XV del trèvol ha sabut contemporitzar les envestides escoceses, i fins i tot ha estat capaç de contraatacar les accions del seu oponent. En Jonathan Sexton ha anotat tres punts més per Irlanda al minut 71 gràcies a un xut de càstig escorat a la banda esquerra magistralment transformat. A les acaballes del partit i amb el rival molt tocat el l'apartat mental i psicològic, l'irlandès Fergus McFadden ha culminat una jugada d'atac del XV del trèvol per anotar sota pals un altre assaig sobre la zona d'assaig escocesa, que en Sexton s'ha encarregat de convertir fàcilment.

Així doncs, al final del partit el resultat ha estat de 32 a 14 a favor del XV del Trèvol, que manté les seves escasses opcions a la victòria final d'aquest Sis Nacions, que passen per guanyar en la darrera jornada a Twickenham la poderosa Anglaterra i esperar la punxada de Gal·les al Millenium Stadium en el seu partit contra França. Escòcia, per la seva banda, visitarà Roma durant la darrera jornada d'aquest Sis Nacions buscant tancar la temporada amb una victòria que no els condemni a una injusta i immerescuda cullera de fusta (títol que s'enduu l'equip que ha estat incapaç de guanyar cap partit del torneig).

Per últim, cal destacar que a les acaballes del partit l'ala escocès Lee Jones ha hagut de ser retirat del camp inconscient després d'un dur xoc amb l'ala irlandès Trimble, amb qui ha picat amb el cap de forma accidental. El jugador ha quedat inconscient de forma gairebé automàtica i l'han traslladat a l'hospital on se li faran més proves per descartar qualsevol lesió cranial.