Rugbi
Esports 25/09/2011

Un Isaac Thompson impecable dóna la victòria a la Santboiana contra l'Ordizia (23-17)

El conjunt de Sant Boi ha aconseguit el primer triomf de la temporada en un partit molt igualat i amb un xutador impecable en els cops de càstig

Sant BoiLa Santboiana ha aconseguit aquest diumenge la primera victòria de la temporada després de derrotar l'Ampo Ordizia (23-17) al Baldiri Aleu, en un enfrontament molt igualat i que només s'ha resolt als últims minuts gràcies a l'efectivitat del xutador Isaac Thompson, impecable en els cops de càstig.

Després de caure derrotada a Valladolid, de només un punt, la Santboiana volia obtenir la primera victòria de la temporada en el debut a casa, i l'ha aconseguida. Sota un sol de justícia, els aficionats locals no han deixat l'oportunitat d'omplir el Baldiri Aleu per donar ales al seu equip, i els jugadors no han fallat en un partit que, com el primer, també ha estat molt igualat.

La Santboiana ha agafat la iniciativa al marcador tot just començar, amb una marca al minut 5 no transformada -de fet, aquest ha estat l'únic error d'Isaac en tot el partit-. Una marca que ha obtingut una resposta immediata per part de l'Ordizia, que al minut 9 ha empatat, també amb un assaig no transformat.

Amb empat a 5 al marcador ha començat un intercanvi de cops entre una Santboiana que contenia bé les embastades visitants però que estava molt imprecís en les passades de mà. De fet, ha estat en un error a la passada que els locals han malbaratat una acció atacant que semblava condemnada a l'assaig, però que s'ha quedat en un xut de càstig que ha transformat Thompson al minut 25. En canvi, no han fallat els visitants al següent atac, quan han pogut fer una marca transformada que els ha situat per davant al marcador, 8-12, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

El segon temps ha començat també amb molta igualtat, i el conjunt català s'ha pogut acostar gràcies a una transformació d'Isaac al minut 45', però els visitants han tornat a agafar distància al 48, per mitjà d'un assaig -no transformat- després de diferents fases d'atac. Una acció que ha encès els ànims dels aficionats locals, que han protestat a l'àrbitre diverses infraccions dels visitants.

Tanmateix, la sort s'ha girat de cara per la Santboiana. Thompson ha volgut deixar clar que s'havia presentat al partit amb la punteria ben afinada, i gràcies als cops de càstig que concedia l'Ordizia, ha pogut retallar distàncies al marcador. Amb xuts des de la dreta o l'esquerra, amb més o menys angle, el mig obertura neozelandès ha esgarrapat punts al marcador fins a empatar el partit a 17 al minut 67 -en una acció on els visitants s'han quedat amb un jugador menys per una expulsió temporal-, per anotar dos cops més i situar el 23-17 a l'electrònic, al minut 77.

Als últims instants de l'enfrontament, l'Ordizia ha buscat un assaig amb desesperació que li permetés aspirar a la victòria, però la defensa de la Santboiana no els ho ha permès i així s'ha arribat a la conclusió i s'ha aconseguit així la primera victòria dels de Lewis Williams a la temporada.