Nova Zelanda derrota una Argentina lluitadora (26-16)

Els 'Pumas' fan suar de valent els campions del món a Wembley

Ferran Vital
Nova Zelanda davant l'Argentina / EFE

BarcelonaL’estadi de Wembley, a Londres, acollia el primer partit de Nova Zelanda en aquesta Copa del Món. I ho feia amb els seus millors jugadors, amb un ple fins a la bandera i amb un rival, l’Argentina, que ha lluitat fins al final i ha permès gaudir d’un espectacle emocionant i ple d’alternatives. Nova Zelanda ha patit més del que s'esperava contra la selecció argentina, sempre lluitadora. Els "All Blacks", actuals campions del món, s’han trobat uns "Pumas" molt disciplinats tàcticament i que han sabut contemporitzar els atacs del millor equip del món i respondre’ls amb arguments creïbles.

De fet, els neozelandesos han estat els primers a anotar, gràcies a tres cops de càstig transformats per Dan Carter abans dels vint minuts de joc. Els "Pumas" tancaven bé els intervals defensius i utilitzaven la segona cortina defensiva per escombrar les ofensives neozelandeses. Ara bé, quan aconseguien tenir la possessió de l’oval, els argentins creaven situacions de perill, com la que culminaria Guido Petti en el primer assaig del partit i que Nico Sánchez convertia entre pals.

Pocs minuts després, el mateix Nico Sánchez anotava dos cops de càstig i posava els argentins per davant al marcador a pocs minuts del descans davant la incredulitat neozelandesa (9-13). Una darrera anotació neozelandesa ajustava el marcador (12-13) però deixava per sota els actuals campions del món a l’equador del partit. Nova Zelanda no s’ha deixat intimidar i ha recuperat el control del joc i del marcador al segon temps.

Gràcies als assajos d’Aaron Smith i de Sam Cane i l’encert de Dan Carter, Nova Zelanda recuperava el control d’un partit que li ha costat més suor de l’esperada. Així doncs, al final del partit s’arribava amb el marcador final de 26 a 16, que diu molt del bon paper argentí contra la gran superpotència mundial. Com a curiositat, podem dir que es tracta de la segona vegada que Nova Zelanda no suma el punt bonus ofensiu (en anotar només dos assajos) en una fase de grups del campionat del món des de l'inici del segle.