Rugbi
Esports 22/03/2014

Pòquer de la Santboiana contra l'Atlètic de Madrid (25-19)

El conjunt català encadena la quarta victòria consecutiva de la temporada en un partit intens i amb emoció fins als darrers instants

La Santboiana ha superat l'Atlètic de Madrid / EDUROIS.COM

BarcelonaSemblava impossible a principi de temporada, però ara és una realitat ben palpable per als aficionats de Santboiana. El conjunt català ha estat capaç d'encadenar quatre victòries consecutives a la Divisió d'Honor –tres a casa i una fora– i no només s'ha oblidat de les posicions compromeses de la taula, també mira de reüll el 'play-off' per al títol. Aquest dissabte, en un horari poc habitual, els de Lewis Williams han derrotat l'Atlètic de Madrid al Baldiri Aleu (25-19b).

No ha estat una victòria gens fàcil, tot i que en algunes facetes del partit ha estat clarament merescuda per a una Santboiana revitalitzada, que està més segura en la direcció del joc i que també sap patir quan el rival pressiona. El d'aquest dissabte ha estat un partit força igualat, però que, amb l'argot de la boxa, es podria resumir que els de Sant Boi l'han guanyat als punts. L'única pega ha estat que els catalans s'han quedat a una marca de la bonificació ofensiva, i que els matalassers han perdut per menys de set punts i se n'han endut una de defensiva.

Seguint la tònica dels darrers enfrontaments, la Santboiana ha sortit a per totes i ha colpejat primer. Tapu, el director d'orquestra de l'equip, ha transformat un xut a pals matiner (7') i Lluc Muñoz ha aconseguit poc després un assaig, transformat pel tongalès (9'). Amb menys de deu minuts els catalans ja duien deu punts d'avantatge, tot i que també han hagut de patir la lesió de Muñoz, autor de la primera marca, que s'ha fet un trencament muscular a la cuixa.

Afavorit en part per aquesta lesió, l'Atlètic de Madrid ha anat entrant al partit de mica en mica i també ha pogut plantar l'oval a la línia de marca al quart d'hora i a la mitja hora de partit, arribant al descans amb avantatge en el marcador (10-14) però no pas en el joc.

El segon temps ha començat amb la mateixa dinàmica que el primer, amb una Santboiana valenta i que estava ben plantada sobre la gespa del Baldiri Aleu. En pocs minuts han arribat dues accions que acabarien sent molt important per als catalans, ja que Marc Català ha pogut completar un contraatac, trencant la defensa de l'Atlètic de Madrid des del mig del camp, i plantant l'oval sota pals (45'). I posteriorment, en un 'pick&go' a cinc metres, la davantera local ha pogut obrir a la dreta amb rapidesa perquè Neil Chivers completés un assaig a bandera (49'). El marcador era de 22-14 pels catalans.

El conjunt matalasser mai no li ha perdut la cara al partit i ha continuat buscant la línia de marca amb insistència. L'Atlètic de Madrid ha tingut arribades perilloses que la Santboiana ha pogut rebutjar, gràcies a la bona compenetració defensiva. A més a més, els de Lewis Williams han ampliat distàncies amb un cop de Tapu (62').

A falta de deu minuts l'Atlètic de Madrid ha fet una envestida final per retallar distàncies i ha aconseguit el seu objectiu (74'), tot i que en una acció polèmica, ja que ha aconseguit un assaig en una jugada precedida per un clar 'avant' que l'àrbitre no ha indicat –posteriorment, al tercer temps, s'ha excusat dient que havia perdut la comunicació amb el seu assistent–.

Sigui com sigui, faltaven sis minuts i la Santboiana només guanyava de sis punts (25-19). Però, novament, l'equip català ha estat valent i no ha tingut por. Tapu ha agafat les regnes de l'equip per moure la pilota amb criteri i sempre a terreny visitant. Els de Sant Boi haguessin pogut arriscar per buscar el quart assaig, que els hagués donat també la bonificació ofensiva, però han preferit jugar sobre segur. Tapu ha provat dos 'drops' des de gairebé el mig del camp, que no han anat ben dirigits, però que han servit per mantenir l'oval a terreny visitant fins que s'ha esgotat el temps.

18a jornada:U.E. Santboiana 25