Rugbi
Esports 08/04/2012

El Quesos Entrepinares derrota l'Ordizia a domicili i recupera el liderat (26-31)

Els de Valladolid (66) tenen dos punts d'avantatge respecte la Santboiana SEAT (64) quan només falta una jornada per acabar la fase regular. L'Ordizia (61) és tercer

Martí Molina
2 min

BarcelonaEl Quesos Entrepinares de Valladolid ha recuperat el liderat de la Divisió d'Honor de rugbi després de superar l'AMPO Ordizia a domicili (26-31) en un duel on tots dos conjunts s'hi jugaven la primera posició; sota l'atenta mirada de la Santboiana, que esperava d'aquest duel directe per saber quin seria el seu futur a la classificació.

La UE Santboiana SEAT va fer els deures aquest dissabte superant el Cajasol Ciéncias de Sevilla (34-12), amb bonificació ofensiva inclosa. Amb aquest resultat, els de Lewis Williams se situaven líders provisionals, a l'espera de l'enfrontament entre val·lisoletans i bascos d'aquest diumenge.

El partit entre el Quesos i l'Ordizia ha estat vibrant, i fins a l'últim instant no s'ha decidit el guanyador. Tots dos equips s'han alternat en el marcador, i han arribat al descans amb un ajustadíssim 17-18, que feia prevere una segona part d'infart. I així ha estat. Després d'un intercanvi de cops de càstig, el matx s'ha decidit per una marca dels de Valladolid quan només faltaven 5 minuts per acabar. Els locals han intentat buscar un assaig que, com a mínim, els garantís l'empat. Però malgrat situar-se molt a prop de la línia d'anotació, els visitants han pogut contenir l'atac i han acabat enduent-se els 4 punts de la victòria, mentre el conjunt basc s'ha hagut de conformar amb la bonificació defensiva –per perdre de menys de set punts–.

Última jornada d'infart

La divuitena, i última jornada de la fase regular, decidirà l'ordre final de la classificació, on molts equips confien en una carambola que els faciliti les coses al 'play-off' pel títol.

Segons el nou reglament d'aquesta temporada, els dos primers classificats es classifiquen directament per les semifinals. I entre el tercer i el sisè classificat, es disputaran les altres dues places (a partit únic, al camp del millor classificat).

El Quesos Entrepinares ho té tot de cara per quedar primer, ja que a banda dels dos punts d'avantatge, juga a casa contra l'Universidad de Vigo, equip de la zona baixa. Tot i això, els de Valladolid hauran de suar, ja que s'enfronten a un equip que no té assegurada la permanència –necessita un punt per fer-ho–.

De la seva banda, la UE Santboiana SEAT necessita defensar la segona posició al cap de la Vila, un equip que ocupa la quarta plaça però que no la té assegurada. Els de Lewis Williams tindran un desplaçament complicat. Però també serà complicada la sortida per l'AMPO Ordizia, que jugarà al camp del Gernika –equip que és cinquè, a només un punt de la Vila–.

Classificació, després de 17 jornades

1 – Quesos Entrepinares, 66 punts

2 – UE Santboiana SEAT, 64

3 – AMPO Ordizia, 61

4 – La Vila, 48

5 – Bizkaia Gernika, 47

6 – Getxo Artea, 42

7 – Cetransa El Salvador, 40

8 – Cajasol Ciéncias, 29

9 – Universidad de Vigo, 21

10 – Sanitas Alcobendas, 16

18a jornada (15/4/12)

La Vila - UE Santboiana SEAT

Quesos Entrepinares - Universidad de Vigo

Bizkaia Gernika - AMPO Ordizia

Cajasol Ciéncias - Cetransa El Salvador

Sanitas Alcobendas - Getxo Artea

stats