Rugbi
Esports 07/03/2012

Reforç de luxe per la selecció argentina de rugbi

Els 'Pumas' contracten el veterà tècnic neozelandès Graham Henry com a assessor del combinat nacional. Henry va fer campions del món als 'All Blacks' tot just fa uns mesos

Ferran Vital
1 min

BarcelonaL'UAR (Unió Argentina de Rugbi) ha fet un gran salt qualitatiu amb el fitxatge del veterà tècnic Graham Henry de cara a la participació del 'Pumas' a la propera edició del Quarte Nacions (torneig que enfrontarà les grans potències de l'hemisferi sud: Nova Zelanda, Austràlia, Sud-Àfrica i l'Argentina).

En Graham Henry, tècnic dels 'All Blacks' els darrers anys, té un extens palmarès com a entrenador, incloent-hi tres edicions del Super15 (màxima competició de clubs a nivell mundial) amb els 'Auckland Blues', cinc edicions del Tres Nacions (anomenada així abans de l'entrada dels argentins) i la conquesta de la Copa del Món de tot just fa uns mesos. 



L'entrenador neozelandès ha signat un contracte d'un any que podria ser prorrogable en funció de l'interès de les parts, on s'especifica les funcions del cinc cops guanyador del títol de millor entrenador del món. En Henry ajudarà en la preparació tàctica i tècnica del combinat argentí de cara als seus propers partits, alhora que ajudarà en la detecció i potenciació de valors emergents dins del país i en el panorama internacional.



Amb aquest fitxatge els màxims responsables del rugbi argentí esperen poder donar el salt qualitatiu necessari de cara a millorar el nivell de la seva selecció i afrontar amb més garanties el debut en el 'Rugby Challenge' (nom oficial del torneig de les quatre nacions).

stats