Rugbi
Esports 27/04/2012

La marca Rugbi Barcelona celebrarà el seu primer partit internacional

Un combinat de jugadors dels sis clubs barcelonins visitarà l'estadi Maria Pia de l'Alguer el proper 9 de juny per enfrontar-se amb una selecció sarda

Ferran Vital
1 min
El rugbi català viu el moment més dolç dels últims 50 anys

BarcelonaRugbi Barcelona (també la trobareu com a Rugby Barcelona), la marca que aglutina cinc clubs històrics de la ciutat (FC Barcelona, Club Esportiu Universitari, CN Poblenou - Enginyers RUFC, Gòtics RC i Químics ER), disputarà el seu primer test matx internacional fora de casa, contra el XV Sardenya, un combinat que aglutina els millors jugadors sards. Aquest partit té el seu antecedent en el torneig "4 barres" que es disputa des de l'any 2007 entre clubs del Principat i l'Alguer.

El XV barceloní, format per jugadors dels cinc clubs, comptarà amb l'exinternacional Gabriel Benet (CNPN-Enginyers) com a Head Coach i Ricard Vázquez (Químics ER) i Juan Chica (FC Barcelona) com a entrenadors. Rugby Barcelona s'enfrontarà al XV Sardenya, format pels equips de la Sèrie A italiana, Alguer i Capoterra. Marco Bollesan, el primer jugador italià que va jugar com a professional en una lliga estrangera (França), serà el Head Coach de l'equip sard, actuant com a segon entrenador Luca Nurra, una de les ànimes rugbístiques de l'illa.

El "Ciutat de Barcelona" del rugbi

De moment, la marca catalana té la voluntat de jugar dos partits l'any, un a casa i l'altre fora, amb clubs de nivell internacional. L'objectiu és convertir el partit a casa en el "Ciutat de Barcelona" del rugbi. Cal recordar que l'any 1982 es va celebrar aquest torneig a la Foixarda amb la participació de les seleccions de Catalunya, França, Irlanda i Escòcia, i l'any 1994, a l'Estadi Olímpic, amb la participació de la UE Santboiana, el BUC, el Racing Club de França i la USAP, sempre amb el recolzament de l'Ajuntament de Barcelona. Precisament, segons el president de Rugbi Barcelona, Jordi Homs, "estem en bona sintonia amb l'Ajuntament en aquest afer".

stats