Sis Nacions
Esports 13/02/2011

França se sobreposa als errors defensius i s'imposa a Irlanda en un partit molt ajustat (22-25)

Després de jugar 4 anys a "l'exili", Irlanda no ha pogut estrenar la renovació de Lansdowne Road -actualment Aviva Stadium- amb victòria

El francès Aurelien Rougeri (esquerra) davant l'oposició de l'irlandès Luke Fitzgerald

DublinIgual que fa tres anys, França ha acabat aquest diumenge a Dublín amb les aspiracions d'Irlanda d'alçar-se amb el Grand Slam en el Sis Nacions de rugbi després de derrotar els locals per un ajustadíssim 22-25.

Després de quatre anys “d'exili”, el 15 del Trèvol no ha pogut derrotar el francès en el retorn al renovat estadi de Lansdowne Road, ara anomenat Aviva Stadium, tot i demostrar que està molt a prop de tenir la fórmula per derrotar els actuals campions del torneig.

Malgrat tot, França ha demostrat estar un graó per sobre dels “verds”, fins i tot amb una defensa no gaire forta -ha encaixat 14 assajos en els últims tres partits-.

Tot i això, una transformació i sis xuts de càstig -5 d'ells llançats per Morgan Parra- han estat suficients per penalitzar una Irlanda que, igual com la setmana passada a Itàlia, ha comès massa erorrs.

Els locals s'han avançat al marcador després d'aprofitar un error del defensa Clement Poitreanaud a la seva pròpia zona de 22, que ha comès un avant quan el xut semblava l'opció menys arriscada. Amb la llei de l'avantatge, els “verds” només han necesitat un “ruck” a cinc metres de la línia de gol per sumar els primers set punts a l'Aviva amb un assaig de Fergus McFadden i la transformació posterior de Johnny Sexton. Era el premi a l'elèctirca posada en escena del 15 que dirigeix Declan Kidney.

La velocitat i precisió en la passada tenia als visitants ancorats al seu camp i allunyava, de moment, el fantasma dels nombrosos erros de la setmana passada. Ha estat un miratge, ja que els locals han començat a perdre la concentraicó i a concedir penals a França, que guanyava confiança a mesura que passaven els minuts; i aconseguia posar-se per davant gràcies al quart xut de càstig transformat per Parra(10-12).

Però com va passar la setmana passada contra Escòcia, la defensa francesa s'obria massa amb els atacs de la segona i tercera línia, fet que deixava espais al mig. Un fet que ha aprofitat Irlanda per anotar una nova melé (Tomás O'Leary) per marxar al descans amb avantatge.

Amb només un assaig en tot el partit, de Rougeire al 55, França ha agafat la iniciativa (15-20), i ampliaria l'avantatge vuit minuts després amb un xut de càstig de Yachvili, substitut de Parra. Amb gairebé 20 minuts per davant, Kidney ha donat entrada al veterà Ronana O'Gara en substitució d'un irregular Sexton. El jugador, salvador contra Itàlia, ha pres les regnes i ha encertat gairebé totes les decisions.

Amb un xut seu ha aconseguit tancar els francesos en la línia de 22. El servei de banda ha estat interceptat pels irlandesos i el 15 del Trèvol s'ha llançat a l'atac, culminat Jamie Heaslip amb un assaig (22-25).

Però aquí s'ha acabat el partit. Els errors locals han impedit Irlanda avançar posicions i posar les coses complicades als francesos, aspirants a revalidar el títol després de la victòria a Dublín.

Amb aquesta victòria, França suma dos triomfs en dos partits; els mateixos registres que Anglaterra. Precisament, els dos conjunts s'enfrontaran la setmana vinent a Twickenham -l'estadi anglès-.

Irlanda 22 – França 25

IRLANDA: L. Fitzgerald; F. McFadden, B. O'Driscoll (capità), G. D'Arcy, K. Earls; J. Sexton (R. O'Gara 63'), T. O'Leary (E. Reddan 70'); C. Healy (T. Court 56'), R. Best (S. Cronin 6'), M. Ross, D. O'Callaghan, P. O'Connell (L. Cullen 80'), S. O'Brien, D. Wallace, J. Heaslip.

FRANÇA: C. Poitrenaud (V. Clerc, 51'); Y. Huget, A. Rougerie, D. Traille (Y. Jauzion 74'), M. Medard; F. Trinh-Duc, M. Parra (D. Yachvili 54'); T. Domingo (S. Marconnet, 50'), W. Servat, N. Mas, J. Pierre (J. Thion 64'), L. Nallet, T. Dusautoir (capità), J. Bonnaire (S. Chabal 54'), I. Harinordoquy.

ÀRBITRE: Dave Pearson (anglès).

MARCADOR:

IRLANDA: assajos (McFadden, 5'; O'Leary, 38'; Heaslip, 68'); transformacions (Sexton, 6'; O'Gara, 69'); cop de càstig (Sexton, 15').

FRANÇA: assajos (Rougerie, 55'); transformació (Yachvili, 56'); cops de càstig (Parra, 12', 19', 22', 28', 50'; Yachvili, 63').

ESTADI: Aviva Stadium, uns 51.000 espectadors.