Rugbi
Esports 20/02/2011

La Santboiana perd a Guernica i es jugarà la permanència a l'última jornada (25-10)

En un dia assolellat però amb el camp bastant tou, la Santboiana ha dominat però ha estat víctima d'errors puntuals davant un Guernica que no ha perdonat

Martí Molina
2 min
L'entrenador de la Santboiana, Bruce Hemara

BarcelonaTot i completar un bon partit i dominar el joc durant la major part del temps, la Santboiana ha perdut al camp del Guernica i queda a tan sols un punt del descens (25-10). I és que l'Alcobendas, el rival dels catalans per eludir el descens, ha aconseguit la victòria contra el Pegamo Bera Bera (19-17), i s'ha situat a tan sols un punt a la classificació.

La Santboiana havia viatjat fins a Euskadi amb l'objectiu de certificar la permanència a la Divisió d'Honor de Rugbi. En tenia prou amb una victòria. O, fins i tot, amb una derrota sempre i quant l'Alcobendas no aconseguís guanyar. Però la moneda no ha caigut del costat dels de Sant Boi, i ara s'hauran de jugar la permanència a l'última jornada, a casa, contra el Cajasol Ciencias, un equip que ja està matemàticament salvat.

El partit ha començat malament per la Santboiana. En un dia assolellat, però amb el camp bastant tou per culpa de la pluja, el Guernica ha agafat la iniciativa del partit i ha assolit un avantatge de 13-0 a la mitja hora de joc.

De res ha servit que Llorens retallés distàncies amb un cop de càstig, abans del descans. Al segon temps el locals han ampliat l'avantatge fins al 25-3. Llorens, amb una marca transformada, ha posat el 25-10 definitiu.

“Hem portat el ritme del partit”, explica Jordi Dorca, responsable de l'àrea esportiva de la Santboiana; però reconeix que l'equip ha estat víctima de “jugades puntuals”, que l'han condemnat a la derrota i a patir fins l'últim moment per la permanència. Però Dorca és optimista. “Depenen de nosaltres mateixos per salvar-nos, i juguem contra un rival que ja té la permanència assegurada”, diu.

L'última jornada, que es disputarà el diumenge 6 de març -després d'un cap de setmana de descans per compromisos internacionals-, decidirà quin equip acompanya el CAU València a la divisió de plata. De fet, es dóna la casualitat que els valencians juguen contra l'Alcobendas.

Però els catalans continuen depenent d'ells mateixos. Encara que els madrilenys aconseguissin sumar la bonificació i empatessin a punts, seria la Santboiana qui es quedaria a la màxima categoria -on sempre han militat des de la seva creació-.

stats