Rugbi
Esports 05/10/2014

La Santboiana derrota el vigent campió mentre que al Barça se li resisteix el triomf

Els de Sant Boi han derrotat el Quesos en un partit molt treballat (19-16b) i els blaugranes han tornat a perdre a Vigo per pocs punts (22-20b)

BarcelonaAltre cop, cara i creu a la Divisió d'Honor de rugbi. Per quarta jornada consecutiva, la UE Santboiana ha aconseguit la victòria, mentre que el Barça ha perdut el seu partit per pocs punts de diferència. Mentre el degà s'ha desfet del Quesos, el vigent campió (19-16b), els blaugranes no han pogut superar el Vigo a fora en un enfrontament molt ajustat (22-20b).

Quart triomf de la Santboiana

L'equip que entrena Lewis Williams rebia aquest cap de setmana el Quesos Entrepinares de Valladolid, el vigent campió de Lliga. No ha estat un partit gens fàcil per als locals, que s'han imposat 'als punts' i amb un cop de càstig transformat a última hora.

El VRAC s'ha avançat amb un cop de càstig però Tenga, en una acció individual, s'ha desfet de la defensa i ha regalat l'assaig a Balsalobre, que ha posat en avantatge la Santboiana al quart d'hora. La duresa defensiva dels catalans ha sigut penalitzada amb dues grogues (el Quesos n'ha vist una) i això ha permès que els visitants ajustessin el marcador abans del descans. Tot i que Tapu, molt efectiu amb el peu, ha situat el 10-6 amb què s'ha arribat al descans.

A la represa s'ha mantingut la igualtat i els de Valladolid s'han avançat de seguida gràcies a un assaig sota pals. Però quan els visitants s'han quedat amb un jugador menys, Tapu ha transformat dos cops de càstig que tornaven a situar la Santboiana amb avantatge (16-13).

Els darrers 20 minuts han estat molt intensos, sobretot amb l'empat visitant. El Baldiri Aleu ha vist com els punts se sumaven amb els xuts a pals i els aficionats sabien que en qualsevol moment es podia decantar el marcador. La sort ha caigut del costat local, amb un nou cop de càstig transformat per Tapu que donava els quatre punts al conjunt català. El Quesos, per la seva banda, en suma un de bonificació (19-16b).

El Barça torna a perdre per molt poc

En el retorn a la Divisió d'Honor, el conjunt blaugrana encara no ha trobat el camí de la victòria. Hi ha estat molt a prop, també aquest diumenge. Tant, que ha sumat quatre punts de bonificació (més un d'ofensiu) en els quatre enfrontaments disputats.

Aquest cop la moneda ha tornat a caure del costat de la creu a Vigo. Els gallecs han agafat 12 punts d'avantatge amb dues marques consecutives però el Barça s'ha recuperat i, també amb dues marques i dos cops de càstig xutats magistralment per Rafa Staat, ha pogut marxar al descans amb avantatge (15-20). Desgraciadament per als catalans, ja no arribaria cap més punt.

La segona part ha estat intensa i els dos equips s'han quedat amb un jugador menys de forma temporal. El Barça dominava al marcador però la possessió i la pressió eren locals, que a dos minuts per arribar al final del temps reglamentari han aconseguit la recompensa amb un assaig transformat. Ja no hi ha hagut temps per més i els blaugranes han encaixat una nova derrota, en aquest cas per 22-20b.