Rugbi
Esports 19/10/2013

La Santboiana recupera el somriure contra l'Universidad de Vigo (33-16)

Triomf amb bonificació dels homes de Lewis Williams malgrat jugar amb moltes baixes per la convocatòria de la selecció espanyola

BarcelonaMalgrat les nombroses baixes, la Santboiana ha aconseguit derrotar el Vigo i sumar la segona victòria de la temporada. El conjunt que entrena Lewis Williams ha fet un partit molt seriós tant en atac com en defensa, i ha guanyat amb comoditat i aconseguint una bonificació ofensiva (33-16).

A banda dels jugadors lesionats (homes importants com Marc Puigbert o Romu), l'equip tampoc no podia comptar amb altres titulars com Marcos Puig, Fede González, Josep Puigbert i Rubén Sanz, tots ells convocats amb la selecció espanyola malgrat haver-hi jornada de Lliga.

Marc Català ha estat el protagonista dels primers minuts de joc, ja que ha estat l'autor del dos primers assajos locals. El primer d'ells al minut 5, i el segon al 12, després d'una gran jugada col·lectiva. Dues marques que, això sí, els de Sant Boi no han pogut transformar.

El Vigo ha retallat distàncies amb un cop de càstig (14'), però els catalans no s'han deixat intimidar i han anotar un assaig de davantera (22'), respost posteriorment per una marca de l'ala del Vigo (27'). El partit era molt intens a la mitja hora el marcador era de 15 a 8 a favor dels de Sant Boi, resultat amb el que s'ha arribat al descans, malgrat que els visitants han posat setge en els darrers instants de la primera part. Però el bon treball defensiu de la Santboiana ha evitat qualsevol marca malgrat jugar a la zona de 22.

A diferència d'altres partits, la Santboiana no ha patit a la segona part i ha mantingut el mateix ritme de joc i superioritat. Chichua ha tornat a anotar per als catalans al minut 42, que així s'han assegurat la bonificació ofensiva. Poc després hi ha hagut un cop de càstig transformat per banda –Artur Mazón per part dels locals– i un assaig d'Efrem que deixava el partit sentenciat al minut 60 (28-11).

El Vigo només ha pogut retallar distàncies amb un assaig al minut 68, mentre que Afa Tauli –que havia vist la targeta al límit del descans– ha arrodonit el marcador amb un assaig a falta de cinc minuts per a la conclusió (33-16).