Rugbi
Esports 12/11/2011

La Santboiana s'imposa al camp del Cajasol i ja suma set victòries consecutives (13-34)

Els de Lewis Williams han mostrat la seva superioritat i han sumat una nova bonificació ofensiva gràcies a les marques de Thompson, Heldenhuis i Le Roux (2)

Martí Molina
3 min
Isaac Thompson, xutador de la Santboiana

BarcelonaLa Unió Esportiva Santboiana continua en ratxa i aquest dissabte ha aconseguit la setena victòria consecutiva a la Divisió d'Honor de rugbi. El conjunt català ha superat amb autoritat i solvència el Cajasol Ciéncias a domicili (13-34) i gràcies als quatre assajos ha sumat una nova bonificació ofensiva.

L'equip que entrena Lewis Williams ha completat una partit molt seriós, tant en atac com en defensa. El treball ofensiu de l'equip s'ha fet palès en les jugades de combinació, on la solidaritat dels jugadors catalans ha permès crear superioritats i trobar espai per a les marques de Thompson, Heldenhuis i Le Roux (2) –totes quatre arribant a la línia de marca a l'esprint– i sumar el 'bonus' ofensiu. I en tasques defensives el combinat visitant ha permès que els andalusos tan sols anotessin una marca i a les acaballes de l'enfrontament, quan el marcador estava decidit.

De fet, el bon joc exhibit per la Santboiana ha permès que els seus jugadors no notéssin l'absència de Jorge Stavrou, que ha vist una targeta groga i ha estat expulsat durant 10 minuts a l'inici del segon temps.

De seguida ha quedat clar que la Santboiana podia tornar d'Andalusia amb la victòria. I és que els catalans no només han sortit endollats al partit, sinó que s'han trobat amb un rival força tocat per les baixes. Tot i així, la primera marca s'ha fet esperar.

Un cop de Thompson ha avançat els visitants, mentre el local Selu Ortega ha empatat el partit poc després. Amb 3-3 a l'electrònic, ha arribat la primera gran acció de la Santboiana, quan Thompson ha trencat la defensa i ha arribat a la línia de marca pel carril dret, desequilibrant un marcador que ja no deixaria de ser favorable als visitants (3-10).

A la mitja hora de joc, Burger Haldenhuis també trencava la defensa i duia l'oval fins a la línia de marca, en aquest cas pel carril esquerre. Una jugada que completaria Thompson amb la transformació.

El Cajasol només ha pogut escurçar distàncies poc abans del descans amb un cop de càstig que ha transformat Selu Ortega. De fet, els locals haurien pogut anotar més punts al primer temps, però l'equip sevillà ha optat per no xutar a pals dos cops de càstig sinó acostar la bola a la línia de 22 per intentar trobar l'assaig en l'acció posterior. Però la Santboiana, molt segura en la zona defensiva, ho ha impedit una vegada i una altra.

A la represa, la Santboiana guanyava per 6-17 quan Jorge Stavrou ha vist una targeta groga i ha estat expulsat temporalment per 10 minuts. Una acció que l'equip local del Cajasol ha volgut aprofitar per escurçar distàncies, però no ha pogut. Tot el contrari, han estat els visitants qui han marxat encara més al marcador quan Thompson ha anotat un cop de càstig.

Els catalans han contingut bé la defensa, tot i la inferioritat numèrica, i quan han recuperat el quinzè jugador han buscat amb força la línia de marca. I l'han trobat dues vegades per mitjà de Le Roux, que ha entrat al segon temps. Així, en tan sols tres minuts (59' i 62') el partit ha quedat totalment sentenciat pels de Sant Boi (6-34) i sumava una nova bonificació, la setena de la temporada –sis d'ofensives i una defensiva–.

El Cajasol Ciéncias només ha pogut escurçar distàncies a les acaballes de l'enfrontament, amb una marca de Smith que ha transformat Selu. Ha estat l'única concessió defensiva dels de Lewis Williams, que han acabat el partit guanyant per 13-34, un resultat que els manté com a líders en solitari de la Divisió d'Honor de Rugbi amb 35 punts després de les vuit primeres jornades.

113 punts de Thompson

El neozelandès ha arribat aquest dissabte fins als 113 punts, gràcies al seu assaig, les quatre transformacions i els dos cops de càstig que ha anotat. El jugador de la Santboiana ha estat impecable en el partit contra el Cajasol Ciéncias: ha transformat tots els llançaments a pals i ha estat un dels pilars de l'equip a l'hora de trencar la defensa andalusa.

stats