RUGBY CHAMPIONSHIP
Esports 25/08/2012

Empat històric de l'Argentina contra Sud-Àfrica (16-16)

Els 'pumas' han aconseguit un valuós empat en el seu primer partit com a locals del Rugby Championship, malgrat el regust amarg per deixar-se empatar en els darrers minuts un partit que tenien controlat

Ferran Vital

BarcelonaL'estadi Malvinas Argentinas de Mendoza era l'escenari escollit per la Unió Argentina de Rugbi per celebrar el primer partit com a local de la història la selecció argentina en el Rugby Championship, rebent la visita dels "springboks" sud-afrcans.

Els "pumas" han sortit amb una dosi extra de motivació a l'estadi Malvinas Argentinas de la ciutat de Mendoza. El conjunt argentí ha pressionat molt amunt a la línia de creació sud-africana, impedint que els 'springboks' generessin el seu joc i privant-los de la possessió de l'oval. La agressivitat dels 'pumas' ha començat a obtenir el seu efecte al minut 11 de partit, qual el darrer Martín Rodríguez Gurruchaga ha anotat un cop de càstig, seguit d'un assaig anotat pel centre Santiago Fernández vuit minuts després, que el mateix Gurruchaga ha convertit entre pals. La tímida reacció sud-africana ha arribat del peu de Morné Steyn. Però la pressió argentina, en certs moments al límit del reglament, ha generat una errada defensiva sud-africana que en Gurruchaga ha aprofitat per anotar el 12 a 3 amb el que s'ha arribat a la mitja part.

El segon temps ha començat amb un intercanvi de cops de càstig entre tots dos equips. Si primer eren els 'springboks' els que anotaven gràcies a dos cops de càstig transformats per Morné Steyn, un gran Gurruchaga contestava amb un altre transformació pocs minuts després. Els 'springboks' han portat la iniciativa del joc durant el segon temps, però els argentins han sabut mantenir el control del partit malgrat jugar en defensa i tancats en el seu propi camp gairebé la totalitat del temps.

Però quan els ànims dels jugadors sud-africans començaven a defallir, els argentins han comés un greu error defensiu, regalant l'oval al sud-africà François Steyn, que ha anotat un assaig a plaer, igualant el partit a 16 punts a poc més d'un quart d'hora pel final. Els darrers minuts de joc han estat plens d'emoció i opcions d'anotar (especialment pel cantó sud-africà), però cap dels dos equips ha pogut endur-se la victòria final.