Divisió d'Honor
Esports 16/11/2014

La Santboiana es congela a Valladolid (36-3)

El degà perd la condició d'invicte en un partit que es trenca abans del descans, mentre que el Barça es queda a un pas de la remuntada contra el Quesos (31-33)

Els dos equips han tingut una iniciativa solidària / @UESantboiana

Valladolid P { margin-bottom: 0.21cm; } Tard o d'hora havia d'arribar, però ben pocs es pensaven que fos d'una forma tan cruel. La Santboiana ha perdut la condició d'invicte a Valladolid, contra el Chami (segon classificat), en un partit gris que s'ha trencat poc abans del descans (36b-3). La derrota de l'equip degà del rugbi s'afegeix a la del Barça, que malgrat fer una bona segona part no ha pogut consumar la remuntada contra el Quesos Entrepinares (31bb-33b).

Hermi el Salvador 36b – 3 UE Santboiana

Hi ha dies que el marcador parla per si sol. I això mateix és el que ha passat aquest diumenge al Pepe Rojo de Valladolid. La Santboiana, que arribava a la cita com a líder invicte de la Divisió d'Honor, s'enfrontava a l'Hermi el Salvador, el segon classificat, i que havia perdut el seu primer partit la setmana anterior.

El duel es preveia apassionant i la primera mitja hora ha estat molt igualada. Però l'expulsió temporal de Puigbert i un error garrafal a falta de dos minuts per arribar al descans han acabat condicionant el partit i el marcador. Si fins aleshores la Santboiana defensava bé i s'imposava per 0-3, en un parell de minuts l'electrònic reflectia un 14-3 amenaçador. Al segon temps s'han complert els pitjors pronòstics per als de Sant Boi.

Les baixes de Tapu Apikotoa i de Matenga Baker han estat decisives, no tant en defensa (on l'equip ha comès massa errors) sinó en la construcció del joc. El primer no va viatjar a Valladolid després d'haver rebut un cop fort al genoll, i el segon -amb molèsties a l'espatlla- ha caigut de l'equip titular a l'escalfament. Sense dues peces claus, els atacs han estat lents i previsibles. La pilota mai s'ha mogut amb la fluïdesa necessària i els defenses del Chami no han estat tan exigits com en altres ocasions. A més a més, els errors a la 'touch', perdent l'oval en la meitat dels serveis de banda, han impedit que els homes de Lewis Williams anotessin cap assaig.

Les úniques notícies positives, per als catalans, han estat que cap jugador ha pres mal i que la Santboiana es manté líder de la Divisió d'Honor.

Barça 31bb – 33b Quesos Entrepinares

Mentrestant, al Barça se li segueix resistint la victòria a la Divisió d'Honor. El conjunt blaugrana ha sumat una nova derrota, aquest cop contra el Quesos Entrepinares, tot i que a la segona part ha fet mèrits per endur-se el triomf. Al final, ha pogut salvar dos punts, un de bonificació ofensiva per haver fet més de quatre assaigs i un altre de bonificació defensiva per haver perdut de menys de set.

El partit s'ha posat de seguida de cara per al conjunt de Valladolid, que ha estat molt superior en totes les facetes del joc. El Vrac, vigent campió, torna a estar en forma després d'un inici irregular de Lliga, i al descans la diferència era de 3-19. El Barça no podia respondre el joc visitant, que als deu minuts de la represa ha ampliat l'avantatge fins al 3-33, assegurant-se la bonificació ofensiva.

A partir d'aquí, però, tot ha canviat com un mitjó. El Quesos s'ha relaxat i ha començat a donar descans als jugadors importants, mentre que el Barça ha fet un pas endavant, esperonat per dues marques de Mehdi Ameur i Iván Gurriere. Amb les transformacions de Rafa Staat, el partit s'ajustava una mica i els blaugranes no renunciaven al somni. Dos assaigs més de Bruno Ponisio i Mauro Pinto han situat el 31-33 al marcador quan només faltaven dos minuts. En aquell moment, pel joc dels dos equips, la remuntada era possible però el temps s'ha esgotat de seguida i el Barça no ha pogut fer cap altra anotació per aconseguir la primera victòria de la temporada. Almenys, però, ha sumat dos punts i marxa del partit amb la sensació d'haver pogut plantar cara a un rival de la part alta de la classificació.