Rugbi
Esports 30/04/2011

La USAP visita el camp del Northampton en busca d'un lloc a la final de la Heineken Cup

Els precedents són contraris als catalans, ja que en les 11 visites a camps anglesos han perdut 10 partits i tan sols han pogut sumar un empat

Martí Molina
2 min
La USAP a Barcelona

BarcelonaLa USAP busca arribar a la seva segona final de la Heineken Cup, aquest diumenge, al camp del Northampton anglès (16.00, hora catalana). El conjunt nord-català, que no arriba a la final des del 2003 (va caure derrotat a mans del Tolosa), disputarà la seva tercera semifinal de la història.

La Unió Sportiva Arlequinada de Perpinyà va accedir a les semis després de guanyar el Toulon en el partit de quarts a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, amb un ambient clarament favorable. Però aquesta vegada l'espera una rebuda hostil, a l'equip que entrena Jacques Brunel. En unes eliminatòries que es disputen a partit únic, els anglesos -l'únic equip invicte aquest any a la Heineken Cup- comptaran amb el suport de la graderia.

Però no serà l'únic inconvenient per la USAP, ja que els precedents a terres angleses també els són desfavorables: han perdut 10 dels 11 partits disputats, i tan sols han aconseguit un empat. Precisament aquesta temporada, al camp del Leicester. Un resultat que va ser clau perquè els catalans aconseguissin el primer lloc a la fase de grups de la màxima competició continental. De fet, Brunel s'aferra a aquest precedent i a la manera com els seus homes el van aconseguir per ser optimista de cara al partit d'aquest diumenge: “Hem de tenir ambició, sortir al camp amb la idea de plantar cara”.

Eliminada de la Lliga Francesa, a la USAP només li queda la Copa d'Europa. Els dos precedents entre els dos clubs s'han resolt amb una victòria per equip. Ara fa un any, el Northampton va humiliar els catalans al seu estadi (34-0), mentre els de Perpinyà van imposar-se a l'Aimé Giral ara fa dues temporades (29-13).

El Leinster espera a la final

El guanyador d'aquesta semifinal jugarà la final de la Heineken Cup davant del Leinster irlandès, que ha superat en la primera semifinal els occitans del Tolosa per 32 a 23 a l'Aviva Stadium de Dublin. Els internacionals irlandesos Sexton i O'Driscoll han estat claus en el triomf del Leinster, que buscarà el proper 21 de maig al Millenium Stadium de Cardiff la seva segona Heineken Cup, després d'aquella del 2009.

stats