RUGBI
Esports 02/11/2014

Victòria de prestigi de la Santboiana contra el Cisneros (29-37)

Els homes de Lewis Williams remunten el marcador malgrat dues lesions i dues exclusions temporals i es mantenen líders invictes

Els jugadors de la Santboiana, celebrant la victòria al camp del Cisneros / UES

BarcelonaNi res ni ningú pot amb la UE Santboiana. Almenys, de moment. El conjunt del Baix Llobregat ha sumat aquest diumenge la setena victòria consecutiva a la Divisió d'Honor de rugbi, i ho ha fet remuntant un partit que se li havia posat molt difícil a la primera part, quan ha patit dues lesions i momentàniament ha jugat amb 13 jugadors per dues exclusions. Però el bon joc d'equip i les individualitats d'homes com Afa Tauli, Tenga Baker, Tapu Apikotoa o Nil Baró han permès que els catalans remuntessin el partit, sumessin la bonificació ofensiva i es mantinguessin líders invictes de la competició (29-37b).

L'equip que entrena Lewis Williams ha confirmat el bon inici de temporada, i no només amb els 80 minuts de joc, també amb les decisions preses a la banqueta: Josep Balsalobre, Rubén Sanz i Josep Puigbert han esperat d'inici i han entrat a falta de 30 minuts per contribuir a la solidesa de l'equip a la segona meitat i, de passada, capgirar el marcador.

El partit al camp del Cisneros ha estat travat, difícil. El tercer classificat de la Lliga volia ser el primer a trencar la imbatibilitat dels de Sant Boi, i per uns moments ha estat a punt d'aconseguir-ho. Les lesions de Lluc Muñoz –amb una commoció cerebral– i de Johnathan Phipps –amb una possible fractura de mandíbula– han debilitat l'equip, que a més a més ha arribat a jugar amb 13 jugadors per les targetes grogues a Nil Baró i Joan Ortega.

El Cisneros ha agafat avantatge amb un cop de càstig però Javi Ortega ha respost ràpidament amb una marca –transformada per Tapu– al minut 11. Els de Sant Boi volien tenir el domini però entre una cosa i l'altra no han estat gaire afortunats al primer temps, amb errors de concentració i precipitació a la zona de construcció. Mentre els de Lewis Williams només han pogut tornar a anotar amb un drop de Tapu, el Cisneros ha estat valent, fort en defensa i ha revertit la situació a base de cops de càstig i una marca a darrera hora, quan jugaven amb dos homes més.

A la represa, encara amb superioritat, els locals han fet un nou assaig gràcies a una bona acció individual i han agafat una distància de nou punts que semblava trencar el partit (22-13), però a partir d'aquí han arribat els reforços visitants i el partit s'ha capgirat com un mitjó.

Jugant amb quinze i amb l'entrada de Balsalobre, Rubén i Puigbert, la Santboiana ha recuperat solidesa. Tapu s'ha centrat i ha tornat a exhibir-se com a director d'orquestra, mentre que Matenga Baker ha pogut trencar la defensa local amb arrencades ràpides i imprevisibles, com la que li ha permès anotar sota pals al minut 65. Posteriorment, un drop de Tapu i una marca de Neils han donat avantatge als del Baix Llobregat, que sentenciarien amb una excel·lent acció de combinació, de dreta a esquerra, finalitzada per Josep Balsalobre –un assaig que, a més a més, significava la bonificació ofensiva– a falta de quatre minuts.

El Cisneros ha quedat estabornit i no ha tingut capacitat de reacció, tot i que ha pogut fer una tercera marca al límit del temps reglamentari, que ha permès ajustar una mica el resultat però no aconseguir el bonus defensiu (29-37).