RUGBI
Esports 04/02/2012

França completa la 'vendetta' azzurra (30-12)

França s'imposa a Itàlia amb autoritat durant el partit inaugural del Sis Nacions disputat a Paris, amb moments de bon rugbi però deixant un gust agredolç a la boca dels aficionats gals

Ferran Vital
2 min
Nalley i Ghiraldini

BarcelonaDurant el primer partit del cap de setmana disputat a l'estadi de Sant Denis de Paris (amb un fred intens, ja que el partit s'ha disputat a quatre graus sota zero) els francesos no han donat cap opció als italians en un partit que ha quedat vist per sentència en el primer temps del partit. Els gals tenien ganes de revenja de la humiliant derrota de la temporada passada a Roma, però els italians han plantat cara durant el primer tram del joc, jugant sense complexes a una de les millors seleccions mundials. Fruit d'aquesta feina, els italians han estat el primers a anotar gràcies a un xut de sobrebot (drop) anotat per l'obertura d'origen australià i nacionalitzat italià Kristopher Burton.

Malgrat els bons minuts de joc italians, el XV del Gall ha mostrat tot el seu potencial i s'ha posat pel davant al marcador gràcies a dos assajos de Rougerie i de Malzieu (avui, el millor jugador del partit), que sempre ha creat molt perill en les seves incursions per l'esquerra.

El segon temps ha servit per veure una França molt més endollada al partit, que s'ha marxat en el marcador gràcies a dos assajos més, anotats per Clerc i Fofana. Per la seva banda, els italians només han pogut anotar gràcies a cops de càstig concedits en la intensitat defensiva gala. Malgrat la clara victòria (30 a 12) els homes del debutant tècnic Philippe Saint André no han desplegat tot el joc que se'ls pressuposa, en una tarda no massa encertada del gran Yachivili i el cervell Trinh-Duc. Ben al contrari, els italians s'han mostrat més ambiciosos, ofensius i dinàmics que en edicions passades del Sis Nacions, confirmant la bona tasca del antic tècnic de la USAP Jaques Brunel.

stats