Sorpresa majúscula a Brighton: el Japó supera Sud-Àfrica (34-32)

Els 'Springboks' s'han vist superats

Ferran Vital
Els jugadors del Japó, celebrant el triomf / EFE

BarcelonaEl partit havia de ser poc menys que un passeig militar pels 'Springboks'. De fet, tothom esperava que el conjunt nipó, tot cor i passió, pogués planar cara als sud-africans durant els primers impassos del partit, per després rendir-se a l’evident diferència de qualitat d’ambdós conjunts.

Però lluny d’amagar-se, els japonesos han lluitat amb tot al segon temps, i han aconseguit arribar al descans amb un ajustat 10 a 12 a favor dels sud-africans, que ja era tota una sorpresa.

Tot semblava tornar a la normalitat quan als primers minuts de la represa Sud-Àfrica tornava a anotar i a marcar diferències al marcador. Però Japó ha cregut en les seves opcions, i ha fet allò que millor sap fer, aguantar possessions llargues i forçar faltes defensives que el seu xutador Goromaru anava passant entre els pals sud-africans.

Així les coses, a les acaballes del partit s’arribava amb un empat a 29, que Sud-Àfrica trencava amb un cop de càstig que semblava donar la victòria als 'Springboks'. Però aleshores el Japó, ja al temps afegit, ha tirat d’èpica i s’ha cregut la possibilitat de fer història. Els del XV del Cirerer (sobrenom de l’equip nipó) s’han llençat contra la zona d’assaig rival amb tota la força del món, però amb prou criteri per no perdre l’oval o cometre alguna falta absurda. I després de 21 fases, els japonesos han obra el miracle mitjançant un assaig històric de Hesketh i que col·locava el marcador en el 34 a 32 final.

Geòrgia sorprèn Tonga (17-10)

Geòrgia i Tonga disputaven el primer partit de la jornada, en el que es preveia una victòria tongana sobre el conjunt europeu. Sense arribar a l’heroïcitat del Japó, una sorprenent Geòrgia liderada per Gorgodze ha derrotat la selecció del Pacífic besant-se en una defensa aferrissada i la punteria de cara a pals de la seva estrella.

Irlanda abusa de Canadà (50-7)

El XV del Trèvol no ha fallat contra la selecció de Canadà, a la que ha derrotat –tot i jugar a mig gas- amb molta comoditat, perforant fins en set ocasions la zona de marca rival. El partit ha servit per veure algunes de les línies mestres que Irlanda voldrà aplicar al llarg del torneig i per donar minuts de joc als jugadors menys habituals.