SIS NACIONS
Esports 12/02/2012

Massa Gal·les per tant poca Escòcia (27-13)

Els miners s'imposen en un segon temps brillant. Els tres quarts gal·lesos han decantat el partit cap el seu cantó i han segellat la segona victòria dels miners en aquest Sis Nacions

Ferran Vital
Gal·les ha superat Escòcia STEFAN WERMUTH / REUTERS

BarcelonaAl Millenium Stadium de Cardiff s'enfrontaven les seleccions d'Escòcia i Gal·les, en un partit que es preveia vibrant i espectacular. El XV del Card volia refer-se de la seva derrota com a local a la jornada inaugural del Sis Nacions i els gal·lesos buscaven presentar la seva candidatura al triomf final amb un a victòria convincent davant de la seva afició.

El primer temps ha estat força igualat, amb dos equips que buscaven la zona d'assaig rival en tot moment. Els escocesos buscaven penetrar la defensa rival mitjançant la seva pesada davantera i les jugades estàtiques, i han aconseguit desactivar els mecanismes ofensius miners gràcies a monopolitzar la possessió de l'oval. A la mitja part s'ha arribat amb un empat a tres punts a l'electrònic.

Ara bé, la segona part ha estat una història totalment diferent. Els gal·lesos han sortit molt endollats i han aconseguit un parell de marques que en Leigh Halfpenny (el xutador dels miners) ha transformat i els han permès escapar-se en el marcador. El segon temps ha continuat essent un monòleg gal·lès, que s'ha mostrat com un conjunt sòlid, ofensiu, espectacular i fiable, amb minuts de molt bon joc i de dinamisme a totes les accions ofensives que han portat a terme. Els escocesos, per la seva banda, han aguantat el xàfec tant bé com han pogut (malgrat haver de jugar durant força minuts amb inferioritat per les amonestacions a De Luca i Rory Lamont) i han salvat l'honor amb un darrer assaig de Laidlaw que situava el marcador en el 27 a 13 final.