MUNDIAL
Esports 11/09/2011

Austràlia i Irlanda debuten al Mundial de rugbi amb victòria però sense enamorar

Un dels favorits per guanyar el Mundial de rugbi, Austràlia, s'ha estrenat amb un triomf contundent però no massa brillant davant dels italians (32-6). Al descans de fet, el resultat era de 6-6.

Toni Padilla
L'australià Digby Ioane, camí de fer un assaig contra els italians

BarcelonaDesprés de guanyar el Torneig de les Tres Nacions per primer cop des del 2001, s'esperava el debut dels "wallabies" australians al Mundial de rugbi. Austràlia s'ha topat amb molts problemes per obrir la defensa d'una Itàlia metòdica durant els primers 40 minuts. A la segona part però, la força física australiana ha trencat el cor dels italians, que han acabat perdent per 32-6, resultat que dóna un punt extra de bonus als wallabies, que passen a liderar el grup C. La figura del partit ha estat Digby Ioan, elèctric trobant espais a la defensa europea.

Austràlia va sentir-se molt incòmode durant els primers minuts. Quade Cooper va transformar dos xuts a pals, però amb coratge, la Itàlia de Nick Mallett va aconseguir avançar al camp, i fins i tot va arribar a empatar el partit gràcies al peu de Mirco Bergamasco (6-6). Així es va arribar al descans.

A la segona part Austràlia van sortir forts, amb Cooper manant i Ioan trencant la línia italiana, generant espais que els seus companys van anar aprofitant per aconseguir finalment imposar la llei dels "wallabies". Adam Ashley-Cooper i James O'Connor, entrenat des de la banqueta, van acabar d'imposar el físic australià a una Itàlia derrotada però orgullosa.

Irlanda guanya sense enamorar

A l'altre partit del grup C (grup que tanca Rússia, que encara no ha debutat), Irlanda va superar els Estats Units per 22-10. El XV irlandès, que serà el proper rival dels australians, va topar amb el desencert de Sexton a l'hora de xutar (2 de 6 penals) i la defensa heroica d'uns nord-americans que s'havien motivat al vestuari recordant la data del 11 de setembre del 2001, tal com va admetre el seu tècnic.

Els irlandesos, que van dominar el joc però van mostrar-se nerviosos i desafortunats (el vent i la pluja els va fer caure molts cops durant atacs llargs), van aconseguir fer assaigs gràcies a Tommy Bowe (40', 61') i Rory Best (56'), però no sumen el punt de bonus ofensiu. Amb el temps complert, els nord-americans van marcar un assaig gràcies a Paul Emerick (81'), qui va interceptar la pilota i va arribar en solitari a la línia de gol.