MUNDIAL
Esports 10/09/2011

Escòcia pateix de valent per derrotar els romanesos en els darrers minuts de partit (34-24)

Escòcia ha debutat al mundial amb un triomf molt sofert davant de Romania, partit que inaugurar un grup B considerat com el de la mort.

Toni Padilla
L'escocès Mike Blair marca davant el romanès Daniel Carpo.

BarcelonaLa selecció del card tenia clar que no podia fallar, ja que les úniques opcions de classificar-se dels escocesos passen per derrotar els georgians, els romanesos i aspirar a donar la sorpresa davant de l'Argentina o Anglaterra. Amb el XV de la Rosa i els Pumas com a gran favorit del grup B, Escòcia no ha deixat bones sensacions tot i el triomf.

Si el 2007, Romania va ser esclafada al Mundial per 42-0 davant d'Escòcia, aquest cop els balcànics han ofert una gran imatge fent patir de valent als escocesos. Durant els primers 40 minuts de fet, la pilota ha estat més temps en mans dels romanesos, i només la manca de punteria a l'hora de xutar a pals ha evitat la sorpresa.

Inicialment, Escòcia semblava destinada a no patir gaire amb els assaigs de Mike Blair i d'Ansbro, però un assaig de Lazar en la darrera jugada del primer temps ha fet justícia al joc d'una Romania atrevida, valenta, que ha jugat constantment a territori del XV del card.

A la segona part, Escòcia, amb l'orgull ferit, ha sortit a l'atac, jugant constantment passada la línia de 22 romanesa. L'atac escocès però, ha estat sempre aturat per una defensa romanesa ordenada, que sempre aconseguia aturar uns escocesos poc imaginatius. Paterson a més, tampoc ha estat gaire encertat xutant a pals. Just després que el 15 escocès transformés un xut de càstig de fet, Romania ha reaccionat de nou amb un atac marcat per una davantera ordenada i compacta. Sense excel·lir, Romania s'ha fet forta amb un joc senzill, ordenat, agrupat, que ha permès a Dimofte xutar dos cops a pals amb èxit i arribar així a un emocionant 17-21 a favor d'Escòcia al minut 62.

Aquestes dues transformacions han donat més empenta a Romania, que a manca de 15 minuts ha trobat l'assaig tan buscat gràcies a Dainel Carpo i l'empenta de la davantera, que ha destrossat en una melé als escocesos. Escòcia estava tocada i s'ha vist obligada a apel·lar a l'èpica. Primer, un llarg atac ha permès a Paterson empatar xutant a pals. I en els darrers sis minuts de partit, amb el partit empatat, Escòcia ha aprofitat el cansament romanès per trencar des de lluny la defensa. Simon Danielli s'ha convertit en l'heroi escocès en fer els dos assaigs, tot i que Paterson ha fallat les dues conversions posteriors per deixar el partit a 34-24 a favor d'Escòcia. De fet, el segon assaig del wing de l'Ulster permet als escocesos sumar fins i tot un punt de bonus per punts fets.

Ara, els escocesos es veuran les cares amb Georgia. Si guanyen, els quedaran dos partits davant dels favorits per aspirar a guanyar un i poder classificar-se per la segona fase. Romania de la seva part, segueix demostrant la seva millora, i després de guanyar fa poc a Itàlia han fet patir de nou una selecció del Sis Nacions.