Rugbi
Esports 21/02/2016

El Barça es fa fort a casa i la Santboiana no pot al camp del líder

Els blaugranes superen el Getxo per 40-20 i ja estan virtualment salvats, mentre que els del Baix Llobregat cauen fins la quarta plaça en perdre 44-15 contra el VRAC

M.m.
Imatge del Barça - Sant Cugat / FCBRUGBY

BarcelonaCara i creu per als equips catalans de la Divisió d'Honor de rugbi. Mentre el Barça ha derrotat el Getxo (40-20) i s'ha situat en una zona còmode de la classificació, la Santboiana no ha tingut opcions al camp del Quesos (44-15) i ha caigut fins al quart lloc de la taula.

Barça 40 - 20 Getxo

La jornada ha estat magnífica per al Barça, que es consolida com un equip molt sòlid a casa. Els de Ricardo Martinena han derrotat un rival directe en la lluita per eludir el descens, el Getxo, i amb aquest marcador s'han situat a una zona de confort que els dóna la salvació virtual a falta de sis jornades per acabar la fase regular.

El primer temps ha estat igualat i el Getxo ha tingut dos avantatges mínims que els locals han pogut contrarestar. A la represa, en canvi, el domini culer ha estat absolut, afavorit per una Teixonera que presentava un bon aspecte a nivell d'aficionats.

Noel Marx ha estat el jugador més determinant d'un Barça que ha acabat el partit sumant el bonus ofensiu. Marx ha fet un assaig, ha transformat els quatre xuts posteriors a les marques i ha anotat quatre cops de càstig. Els altres assaig han estat de Moreno, Comissaris i Felipe Martínez.

VRAC 44 - 15 Santboiana

Molt pitjor li han anat les coses al conjunt del Baix Llobregat, que no ha tingut opció al camp del líder. El Quesos ja es va imposar al Baldiri i aquest cop, a casa seva, encara ha engreixat les diferències. Un marcador que catapulta els vigents campions cap al primer lloc de la fase regular i que complica les opcions de la Santboiana d'acabar segona –en una plaça que dóna accés directe a les semifinals–. De fet, els de Sant Boi han caigut fins al quart lloc, superats pel Cisneros.

El partit del Pepe Rojo no ha tingut massa història. La Santboiana ha colpejat primer i s'ha avançat amb un cop de càstig, però el Quesos ha reaccionat de seguida i al descans ja guanyava per un contundent 19-3. A la segona meitat s'ha mantingut la tònica i el marcador s'ha eixamplat fins al 44-15 definitiu.

Bernard Hall, amb dos assaig, i Gareth Griffiths, amb set xuts a pals (dues transformacions i cinc cops), han estat els jugadors més resolutius dels locals. Mentre que Javier de Orbaneja, amb dues marques, ha estat el màxim anotador visitant.