SIS NACIONS
Esports 07/01/2012

La Revolució Francesa haurà d’esperar

El nou tècnic gal, Phillip Saint-André (PSA) va anunciar ahir la seva primera convocatòria oficial. Pocs canvis respecte l'etapa Lièvremont

Ferran Vital
2 min
El tècnic francès, Phillip Saint-André. ALEXANDER KLEIN / AFP PHOTO

BarcelonaLa Revolució Francesa haurà d'esperar. La llista de Philippe Saint-André, flamant tècnic del XV del Gall, no suposa cap gran revolució respecte les darreres convocatòries del discutit Marc Lièvremont. En PSA (tal com anomenen a en Sint-André a l'hexàgon) aposta per la continuïtat d'un bloc de garanties, campió del Sis Nacions de fa dos anys i actual subcampió mundial.

Enguany la representació catalana al equip de França es limita al capità de la USAP, el pilar Nicolas Mas, ja que l'altre jugador de la USAP convocat pel XV del Gall, en Maxime Mermoz, és originari d'Épinal, al departament dels Vosges (nord-est de França).

La sorpresa més gran de la convocatòria de Saint-André ha estat la inclusió del jugador belga Vincent Debaty, i que havia estat jugant a la USAP entre els anys 2002 i 2007. Com que en Debaty no havia jugat mai amb la selecció belga absoluta i portava més de tres o quatre anys de residència a França, en PSA l'ha inclòs a la llista de convocats.

Les altres novetats han estat la convocatòria del obertura Lionel Beauxis (Stade Toulousain), qui segurament debutarà amb la selecció francesa en aquest Sis Nacions gràcies a les seves grans actuacions amb l'equip de Tolosa. Tot i això, en Beauxis segurament haurà d'escalfar banqueta, ja que la titularitat a l'obertura del XV del Gall sembla garantida al ja clàssic François Thrin-Duc. Les últimes novetat de PSA han estat la inclusió del pilar Luc Ducalcon, del Castres, del segona línea Yoann Maestri (Toulouse) i del centre Wesley Fofana (Clermont)

La convocatòria de Saint-André ha estat la següent:

Talonadors: William Servat i Dimitri Szarzewski.

Pilars: Fabien Barcella, Vincent Debaty, Luc Ducalcon, Nicolas Mas i Jean-Baptiste Poux.

Segones línies: Yoann Maestri, Romain Millo-Chluski, Pascal Papé i Julien Pierre.

Terceres línies: Julien Bonnaire, Thierry Dusautoir (capità), Yannick Nyanga i Fulgence Ouedraogo.

Número vuit: Louis Picamoles i Imanol Harinordoquy.

Mig de melé: Morgan Parra i Dimitri Yachivili.

Obertures: Lionel Beauxis i François Thrin-Duc.

Centres: Yann David, Wesley Fontana, Maxime Mermoz i Aurélien Rougerie.

Ales: Vincent Clerc, Julien Malzieu i Alexis Palisson.

Quinze o darrera: Maxime Médard i Clément Poitrenaud.

stats