Rugbi
Esports 09/03/2014

Un segon temps de manual dóna el triomf a la Santboiana a Vigo (16-33)

L'equip de Lewis Williams, que perdia al descans, capgira el marcador i supera els gallecs a la classificació

BarcelonaDiu la dita que les coses no són com comencen, sinó com s'acaben. Doncs això mateix ha fet la Santboiana a Vigo, aquest diumenge. El conjunt català, que perdia al descans, ha capgirat el marcador a la represa i ha sumat una nova victòria a la Divisió d'Honor de rugbi, que a més a més li permet escalar una posició a la taula (16-33).

Els de Sant Boi encara no havien aconseguit cap triomf lluny del Baldiri Aleu, i ha estat a Vigo, contra un rival directe de la zona baixa de la classificació, que han trencat aquest malefici. Ha estat un partit de menys a més, amb domini absolut de la melé i amb l'avantatge de jugar els darrers minuts amb el vent a favor.

L'equip que entrena Lewis Williams està en línia clarament ascendent. La 'baby Santboiana', un grup molt jove de jugadors que necessitava rodatge a principi de curs, va greixant la màquina a mesura que disputa partits i és cada vegada més sòlid. Els reforços de Matenga Baker i Fangatapu Apikotoa ('Tapu'), arribats per Nadal, han estat un regal de Reis imprescindible per acabar de quadrar el cercle. Avui, el conjunt català torna a assemblar-se a aquella màquina de jugar a rugbi que va estar a punt de guanyar el títol la temporada passada, tot i que evidentment encara falta més temps per cantar victòria.

Contra el Blusens Universidade de Vigo, els catalans han colpejat primer amb un cop de Tapu (8'), respost de seguida pels locals (12'). L'entrenador de la Santboiana ha deixat a la banqueta, al primer temps, homes importants com Afa Tauli i Amirani Chichua. El conjunt visitant era molt sòlid a les melés però jugava amb el vent en contra, i en els primers 40 minuts els gallecs ho han aprofitat per agafar distàncies amb dues marques (20' i 25'). Entremig, Tapu ha transformat un nou cop de càstig. Al descans s'hi ha arribat amb desavantatge: 16-6.

Chichua i Afa han saltat a la gespa després del descans i aquestes dues peces clau, jugant de fresc contra un rival que començava a estar cansat, han decantat la balança cap a la Santboiana, que ha fet una segona part impecable, jugant gairebé sempre a camp rival. La superioritat ha estat tan evident que l'Universidade de Vigo no ha pogut sumar cap punt a la represa.

Afa ha aconseguit un assaig al minut 46 que Tapu ha transformat. El tongalès ha estat impecable amb els xuts a pals, transformant-los tots. Un d'ells, poc després d'aquesta acció, que servia per igualar el marcador al minut 52 (16-16).

Passats uns minuts sense anotació, el marcador s'ha decantat definitivament per a la Santboiana als darrers deu. Afa Tauli ha tornat a creuar la línia de marca (72'), Tapu ha aconseguit un 'drop' gairebé des del mig del camp (79') i Matenga Baker ha sentenciat el partit al darrer minut amb una nova marca (79'), que significava el 16-33 definitiu.

La setmana vinent, la Santboiana rebrà el líder, el Quesos Entrepinares, al Baldiri Aleu.