Waterpolo femení
Esports 23/07/2011

La selecció espanyola femenina cau eliminada a mans de la Xina (6-15) i perd el bitllet directe pels JJOO

Les jugadores xineses no van donar cap opció a un combinat renovat i encara inexpert que va pagar molt cara la falta de contundència en el llançament i en defensa

XangaiLa renovada i inexperta selecció espanyola de waterpolo femení ha caigut eliminada als quarts de final contra la Xina (6-15) al Mundial de Natació de Xangai, i ara haurà de disputar un preolímpic per classificar-se pels Jocs de Londres'12.

Les jugadores han pagat molt cara la falta d'experiència i, sobretot, la manca de contundència en els llançaments i en defensa, on s'han vist clarament superades pels llançaments potents de les xineses.

El mític Joan Jané, el tècnic que va portar la històrica selecció espanyola liderada per Jesús Rollán i Manel Estiarte a guanyar l'or olímpic a Atlanta el 1996 i dos títols mundials a Perth (Austràlia) el 1998 i a Fukuoka (Japó) el 2001, s'ha creuat aquest dissabte amb Miki Oca, un dels seus jugadors en aquell combinat, i ara a la banqueta de l'espanyola femenina. A més, Jané va ser l'antecessor del seu extècnic a la banqueta de les waterpolistes espanyoles.

Les jugadores d'Oca no han pogut comptar a Xangai amb una de les seves estrelles, Parella, lesionada. D'entrada, el combinat espanyol ha encaixat quatre gols, tres d'ells en inferioritat en els primers quatre minuts. La defensa avançada de les asiàtiques semblava insuperable.

Al segon quart gairebé no ha canviat res. Ha continuat la manca de punteria hispana. I el conjunt asiàtic, encara que ha disminuït la intensitat anotadora, ha continuat aprofitant els atacs amb una jugadora de més, deixant el partit sentenciat al descans (3-9).

Les xineses també s'han imposat en els dos últims quarts amb parcials de 3-2 i 3-1 per assegurar-se la classificació per semifinals, mentre Espanya només podrà lluitar per ser novena.