TENIS
Esports 01/03/2011

El Barcelona Ladies Open 2011 tindrà Dinara Safina com a principal reclam

El canvi de dates al calendari situa el torneig després del Comte de Godó, en coincidència amb Estoril i just abans de Madrid, fet que dificulta la participació

Redacció
2 min
Els assistents a la presentació del Barcelona Ladies Open 2011.

BarcelonaLa tennista russa Dinara Safina, exnúmero 1 del rànquing mundial WTA, serà el principal reclam del Barcelona Ladies Open 2011, un torneig que en la seva novena edició tindrà "complicat" atreure jugadores de renom internacional, segons que ha reconegut avui la seva directora esportiva, Arantxa Sánchez Vicario.

Entre el 23 i el 30 d'abril, el Centre Municipal Tennis Vall d'Hebron, seu olímpica a Barcelona 92, acollirà un torneig que de moment ja compta amb les inscripcions de Carla Suárez, Sara Errani, Nuria Llagostera, Aleksandra Wozniak, Arantxa Parra, Lucie Sarafova, Klara Zakopalova i Dinara Safira, entre d'altres.

No obstant això, el canvi de dates al calendari habitual situa el torneig després del Comte de Godó, en coincidència amb Estoril i just abans de Madrid, "un torneig obligatori per a totes les jugadores", fet que dificulta la participació de millors jugadores, ha explicat Sánchez Vicario a la presentació del torneig avui a Barcelona.

"Estem nosaltres al mig i no és la millor data. Per calendari era millor la setmana dels anys anteriors", ha lamentat. "És complicat, però no tirem la tovallola. Estem en conversa amb algunes, però de moment no tenim cap resultat positiu. La cosa pinta malament, pinta difícil".

En tot cas, l'extennista ha mostrat la seva satisfacció per l'assistència assegurada de totes les espanyoles, i això és molt important, i sobretot, perquè tindran una jugadora que ha estat numero u del món i vol recuperar el seu millor nivell.

Sánchez Vicario ha estat acompanyada pel director del torneig, José Luis Rivera, els presidents de la Federació Espanyola de Tennis i la Federació Catalana de Tennis, José Luis Escañuela i Francesc Orriols respectivament, i l'assessor tècnic delegat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Eduard Reñé.

També la tennista espanyola Carla Suárez ha assistit a l'acte, en el qual ha subratllat que "l'important és que un any més el tennis femení surt beneficiat" i ha confiat que "una espanyola posi la guinda al pastís" fent-se amb el torneig de terra batuda.

A pesar que Escañuela ha elogiat Barcelona, una "ciutat referencial sense la qual seria impensable el tennis a Espanya", tant el president de la Federació Catalana com el del Barcelona Ladies Open han reclamat més suport dels aficionats, davant l'escassa afluència d'espectadors d'anteriors edicions.

El torneig s'obrirà el cap de setmana del 23 i 24 d'abril amb la disputa de la fase prèvia, que donarà pas dilluns 25 als partits corresponents al quadre principal i la final tindrà lloc dissabte 30.

stats