TENIS
Esports 03/03/2011

Bèlgica, primer rival d'Espanya a la Copa Davis

Ferrer ha patit un pinçament cervical aquest matí que li afecta el braç dret i el fa ser dubte de cara el partit de demà

Redacció
2 min
Rafa Nadal, durant la final de la Copa Masters que el va enfrontar a Federer.

BarcelonaLa cinquena Enciamera és l'objectiu de l'equip espanyol que aquest cap de setmana es mesura contra Bèlgica a Charleroi. La formació de luxe podrà comptar amb Rafael Nadal, número 1 del món, absent tota la temporada passada, i en la qual s'espera que sigui una peça clau per la victòria.

El pavelló multiusos Spiroudome, amb capacitat per a uns 6.300 espectadors, i amb una pista ràpida, encara que no tant com han pogut constatar els espanyols en els entrenaments, és l'escenari per a aquesta eliminatòria, que l'equip d'Albert Costa hauria de passar amb comoditat.

El primer cop d'ull a la classificació dels jugadors d'ambdós conjunts atorga la condició de favoritisme als espanyols, tot i actuar com a visitants. Espanya compta amb tres d'ells entre els deu primers: Nadal (1), David Ferrer (6) i Fernando Verdasco (9), mentre que els belgues transiten per posicions molt més allunyades, amb el veterà Xavier Malisse, el millor situat al lloc 51, i els altres, Olivier Rochus (115), Steve Darcis (129) i Ruben Bemelmans (144) ancorats en llocs gairebé de segona divisió.

El capità de l'equip belga de Copa Davis, Reginaldo Willems, ha admès avui que el seus tenen "molt poques possibilitats " d'imposar-se a Espanya en l'eliminatòria d'aquest cap de setmana.

Encara que l'equip espanyol està formidablement reforçat amb el retorn de Nadal, la seva tornada ofereix encara alguns dubtes. El de Manacor no juga a la Davis des de la final de Barcelona contra la República Txeca el 2009, però el que veritablement preocupa és el seu estat físic després del trencament fibril·lar a l'adductor de la cama esquerra que va patir en un partit de quarts de final de l'Open d'Austràlia contra Ferrer.

ha patit aquest matí durant l'entrenament un pinçament cervical que li afecta el braç dret. El jugador s'està tractant amb antiinflamatoris i fisioteràpia, i hurà d'esperar a demà, una hora abans del partit per saber si estarà a punt o no.

.

stats