TENNIS
Esports 01/07/2014

Federer atropella Robredo a Wimbledon i disputarà els quarts de final

El suís ha superat al català per un clar 6-1, 6-4 i 6-4, en una hora i 34 minuts

Federer, en una acció del partit davant Robredo / EFE

LondresEl suís Roger Federer s'ha desfet amb facilitat del català Tommy Robredo en els vuitens de final de Wimbledon, per 6-1, 6-4 i 6-4, en una hora i 34 minuts. Federer, d'aquesta forma, s'enfrontarà al guanyador del duel entre el també espanyol Feliciano López i el suís Stanislas Wawrinka als quarts de final del torneig i podria creuar-se en semifinals amb Rafael Nadal, si tots dos superen els seus enfrontaments.

El suís no ha deixat escapar un sol set en el seu camí cap als quarts de final, i Robredo no ha sigut capaç de canviar aquesta estadística. El tennista català ha sortit a la pista sent conscient que només havia guanyat un dels onze partits que havia disputat contra Federer, precisament l'any passat, quan va deixar fora el suís en els vuitens de final de l'Open dels Estats Units.

En aquella ocasió, un Robredo especialment agressiu es va emportar el primer set en un desempat que va deixar sense forces al seu rival (7-6 (3), 6-3 i 6-4). Aquest cop, però, tant la superfície com l'escenari han sigut un avantatge afegit per al suís, especialista en herba i set vegades campió a l'All England Club.

El català s'ha trobat 3-1 per darrere en el primer set després de tot just deu minuts de joc en què Federer ha desplegat la seva superioritat a la pista. En 21 minuts, el suís ha tancat davant l'espanyol el parcial més curt que ha disputat aquest any a Londres.

En tercera ronda, el suís va guanyar el segon set al colombià Santiago Giraldo en 22 minuts (6-3, 6-1 i 6-3); en segona, va trigar 23 minuts a superar en el primer parcial al luxemburguès Gilles Müller (6-3, 7-5 i 6-3), i en el seu primer partit li va costar 24 minuts enderrocar en el primer set l'italià Paolo Lorenzi (6 -1, 6-1 i 6-3).

El vintè tercer cap de sèrie del torneig ha millorat en la defensa del seu servei en un segon set que, malgrat tot, s'ha acabat anotant Federer, el número 11 per al suís en aquest Wimbledon. En el tercer, Robredo, tot i seguir creixent sobre la pista, no ha pogut aturar al número quatre del món que s'ha plantat, un any més, als quarts de final.