Tenis
Esports 30/06/2012

La tenista del Kazakhstan Yaroslava Shvedova fa història a Wimbledon amb un 'Golden Set'

La número 65 del rànquing WTA ha completat el "set d'or" davant la italiana Sara Errani, després de guanyar els 24 punts del primer set, un fet que no havia passat mai en el tenis femení i que només té un precedent, l'any 1983 en homes

Natalia Arroyo
1 min
La tenista del Kazakhstan, Yaroslava Shvedova, a Wimbledon / AFP

BarcelonaCap errada en el primer set. La tenista del Kazakhstan Yaroslava Shvedova ha fet història a Wimbledon en convertir-se en la primera dona que aconsegueix un set perfecte en la història del tenis. El 'Golden Set' l'ha completat davant la italiana Sara Errani, flamant finalista de Roland Garros, i que ha vist com la número 65 del món encadenava un rere l'altre, els 24 punts del primer set.

Shvedova s'ha adjudicat el primer set gràcies a 14 cops guanyadors i quatre serveis directes. Ha acabat guanyant el partit per 6-0 i 6-4 i ara s'enfrontarà a Serena Williams, que s'ha desfet de la xinesa Jie Zheng.

"He sigut conscient del que he fet després del partit, al gimnàs, quan el meu entrenador m'ho ha comentat", ha afirmat la jugadora, amb tranquil·litat. "No he estat pendent de les estadístiques, només volia concentrar-me en jugar punt a punt".

No hi ha cap precedent d'aquesta fita en noies, però la Federació Internacional de Tenis sí que recull un cas anterior, de l'any 1983, quan el nord-americà Bill Scanlon va endur-se el primer set davant el brasiler Marcos Hocevar a la primera ronda del Gol Coast Classic (6-0 i 6-2).

Però tampoc és el primer cop que Shvedova demostra que comença amb força els partits. El 2006, ja va guanyar 23 punts consecutius en el primer set contra Amy Fraser a Memphis, però una errada en el següent punt va impedir que signés aleshores el set perfecte. En aquell moment, la kazakh ocupava el 228è lloc del rànquing WTA.

stats