TENNIS
Esports 02/07/2014

Federer supera Wawrinka i disputarà les semifinals de Wimbledon

El suís s'ha classificat per la següent eliminatòria com Djokovic. Murray, vigent campió del torneig, ha perdut amb contundència (6-1, 7-6 i 6-2)

Federer, en una acció del partit davant Robredo / EFE

BarcelonaRoger Federer ha complert els pronòstics i ha superat el seu compatriota i número 5 del món, Wawrinka, per 3-6, 7-6, 6-4 i 6-4, i s'ha classificat per les semifinals de Wimbledon que l'enfrontaran al guanyador del Raonic-Kyrgios. El suís, que ha encarat el partit després de desplegar un gran tennis sobre l'herba londinenca durant tot el torneig, ha protagonitzat un enfrontament més que seriós tot i cedir el primer set per 3-6. Federer, que ha aconseguit capgirar el partit i la seva dinàmica, ha imposat el seu joc i s'ha endut un partit de gairebé dues hores i mitja.

El número quatre del món acompanyarà en la següent eliminatòria a Novak Djokovic, que ha superat a Cilic en un llarg partit a cinc sets. El serbi, que s'ha endut el primer per un clar 6-1, ha vist com el seu rival ha aconseguit capgirar el xoc i anotar-se els dos següents per 3-6 i 6-7. L'actual número dos del món, tot i això, ha sabut reaccionar i imposar magistralment el seu tennis i endur-se el tercer i quart set per un doble 6-2.

El vigent campió de Wimbledon, per la seva banda, ha caigut durament eliminat del torneig a mans de Grigor Dimitrov en tant sols tres sets i dues hores i un minut (6-1, 7-6 i 6-2). L'escocès, que tenia a només un partit classificar-se per la seva sisena semifinal consecutiva del prestigiós torneig, s'ha vist clarament superat pel potent tennista búlgar, que no ha donat opcions al seu rival.

Murray no havia perdut en quarts de final a Londres des de 2008. L'heroi local volia convertir-se aquesta temporada en el primer britànic que revalidava el títol de Wimbledon en 78 anys, des que ho va fer per última vegada l'anglès Fred Perry.

Dimitrov, però, ha acabat amb una ratxa de 17 partits consecutius sense perdre l'escocès, que fins ara no havia deixat escapar un sol set en el seu camí fins als quarts de final del torneig. El primer set ha sigut un vist i no vist per un tennista escocès que no ha sabut igualar l'alt ritme competitiu del seu rival (6-1).

Amb el públic britànic gelat en els seus seients, el búlgar ha convertit aquest primer parcial en una tortura per al tercer cap de sèrie, que tan sols ha encertat a anotar cinc punts davant un tennista que s'ha fet l'amo i senyor de la gespa londinenca. Amb boles que han superat els 217 quilòmetres per hora, Dimitrov s'ha apoderat del partit tot.

En el mateix escenari on es va penjar l'or olímpic el 2012, Murray ha sabut trobar les forces que li han permés trencar el servei del seu rival per posar-se 4-4 en el segon set, i ha lluitat després per defensar dues complicades boles de ruptura amb 5-5 que haurien posat en safata definitivament el duel per al búlgar.

Amb tot, Murray no ha aguantat el ritme de Dimitrov en el desempat d'aquest parcial, que ha caigut del costat l'alt tennista. Els espectadors de la central han esperat un miracle en el tercer set, però Murray no ha sabut reaccionar. L'escocès, d'aquesta forma, és el darrer cap de sèrie que cau després que ho fes Rafa Nadal hores enrere.