FINAL DE LA COPA DAVIS
Esports 02/12/2011

Nadal passa per damunt de Mónaco i dóna el primer punt a Espanya davant l'Argentina

El balear, número 1 espanyol, guanya el primer partit de la final de la Copa Davis per 6-1, 6-1 i 6-2 amb una autoritat incontestable

Oriol March
1 min

SevillaInici sense sorpreses a la final de la Copa Davis entre Espanya i l'Argentina que se celebra aquest cap de setmana a Sevilla. Rafa Nadal, número 1 del combinat espanyol, s'ha cruspit en tres sets (6-1, 6-1 i 6-2) Juan Mónaco, número 2 dels argentins. Tot i els dubtes que persegueixen el balear en aquest tram final de temporada, el seu retorn a la terra batuda s'ha saldat amb el guió habitual: consistència des del fons de la pista i desgast del joc del rival, que amb prou feines ha pogut guanyar 4 jocs.

El partit ha començat amb un cert ritme, amb intercanvis llargs, amb aires de tempteig. Mónaco s'ha apuntat el primer joc, però ha estat un miratge: Nadal s'ha apuntat els sis següents. Sense pressa, però sense pausa, amb cops poc arriscats però ben col·locats, el número 1 espanyol ha anat minant la moral de Mónaco, que en algunes fases del partit ha pecat de precipitació.

Amb la mateixa tònica s'ha encetat el segon set, que tampoc ha tingut gaire història. Nadal ha sabut col·locar bones dretes paral·leles sobre el cop de dreta de l'argentí, que sentia a les seves espatlles el pes d'una remuntada totalment impossible. Només quan entrava dins la pista i reduïa el temps de recuperació del balear tenia alguna opció. Però el cert és que Nadal no estava per orgues i només ha cedit terrenys en comptadíssimes ocasions.

El tercer set ha estat un calc dels dos anteriors, per bé que Mónaco ha plantat una mica més de cara quan ja s'ho veia tot perdut. Però quan Nadal ha volgut, s'ha tornat a distanciar i ha tancat el partit amb un 6-2 en aquest darrer parcial.

stats