Tenis
Esports 28/01/2012

Nadal encara una nova revàlida davant Djokovic

El manacorí busca a l'Open d'Austràlia el seu onzè Grand Slam contra el tenista servi que el va derrotar en les sis finals en què es van trobar la temporada passada

Sergio Morro / Efe
3 min
Djokovic i Nadal són els màxims favorits per endur-se l'Open d'Austràlia, que comença avui.

MelbourneRafael Nadal té aquest diumenge (9.30, hora catalana) l'oportunitat d'augmentar el seu excels palmarès amb el seu segon Open d'Austràlia, que seria l'onzè Grand Slam de la seva carrera, encara que per això haurà de superar una nova revàlida davant el serbi Novak Djokovic, qui el va derrotar l'any passat a les sis finals que van jugar.

Serà la tercera final de Grand Slam que disputen de manera consecutiva els dos jugadors, després que el jugador balcànic s'imposés a Nadal a Wimbledon i l'Open dels Estats Units, prenent-li, després de la final del torneig britànic, el número u del món.

A més, Djokovic va ser capaç de derrotar a Nadal en el seu propi terreny, la terra batuda, en les finals dels Màsters 1000 de Madrid i Roma, a més de en pista ràpida en els primers dos Masters 1000 de la passada temporada, a Indian Wells i Miami.

"Podria tenir un avantatge mental sobre ell", reconeixia Djokovic després de guanyar la seva semifinal davant l'escocès Andy Murray, si bé el sevi va matisar que aquesta final a Melbourne és "un nou desafiament" ja que es tracta d'una temporada diferent.

Per la seva banda, Nadal va assegurar que no suposa per a ell una motivació extra jugar de nou contra el número u, perquè el seu objectiu és superar-se a si mateix, "no a Federer, Djokovic o Murray", si bé va traslladar la pressió al seu rival al afirmar que "és el favorit", i que la pressió és per al balcànic perquè és "el número u, defensa el títol i, de perdre, ho faria davant d'un jugador a qui ha guanyat les últimes sis vegades".

El jugador balear comptarà a favor d'haver disposat d'un dia més de descans, després de jugar la seva semifinal dijous, mentre que Djokovic disposarà només d'un dia i mig per a refer-se de l'esforç físic que li va exigir Murray en semifinals, després de gairebé cinc hores de partit.

La veritat és que les sensacions d'un i altre semblen diferents a les del passat any. Djkokovic, tot i que ha exhibit un gran nivell, no ha arribat al tennis excels de 2011 i ha demostrat algunes debilitats en els seus dos primers sets davant David Ferrer, en quarts, i en les semifinals davant Murray, que va tenir a l'abast de la seva raqueta la victòria.

A més, Nadal ha millorat sensiblement en el seu joc i en la seva intensitat mental a la pista respecte als últims mesos de la passada temporada, com ell mateix reconeixia: "Ara estic guanyant per tennis, no només per altres coses".

Tot i que una inoportuna lesió a l'espatlla en l'inici de la pretemporada li va impedir entrenar les variacions que havia decidit amb el seu equip posar en pràctica aquest any, Nadal ha començat a notar els fruits en aquest torneig, amb un tennis més agressiu i una major intensitat mental durant tots els partits.

No en va, el manacorí porta només un cop guanyador menys (218) que Djokovic a Melbourne, encara que amb el seu cop de dreta va aconseguir 117 guanyadors per 77 del balcànic, que es va mostrar més efectiu amb el revés, amb 62 per 37 de Nadal.

En partits a cinc sets, s'han enfrontat en set ocasions, amb cinc victòries per a l'espanyol, dues vegades a Roland Garros, en una eliminatòria de Copa Davis, a Wimbledon ia l'Open dels Estats Units, els primers triomfs de Djokovic van arribar el passat any a les finals de Wimbledon i l'Open dels Estats Units.

stats