OPEN BANC SABADELL
Esports 24/04/2011

Nadal guanya Ferrer per 6-2 i 6-4 i s'endú el seu sisè Godó en una final sense història

El número 1 del món s'ha sobreposat a un desavantatge de 4-2 al segon set i Ferrer no ha sabut aprofitar les situacions favorables de què ha disposat

Oriol March
1 min
Rafa Nadal amb el seu sisè títol de campió del Torneig Comte de Godó.

BarcelonaRafa Nadal segueix fent història sobre terra batuda. Aquesta tarda ha guanyat el seu sisè Open Banc Sabadell-Comte de Godó després de vèncer l'alacantí David Ferrer per 6-2 i 6-4 en una final que no passarà precisament a la història per la seva vistositat. Amb aquest títol, Nadal ja ha aconseguit 31 tornejos sobre terra batuda, entre els quals destaquen els cinc Roland Garros i els set Masters 1000 de Montecarlo consecutius que ha guanyat.

La final no ha estat del tot lluïda. Nadal, sense fer res de l'altre món, ha agafat un avantatge considerable al primer set i poca cosa hi ha pogut fer Ferrer, que tampoc ha tingut un dels seus dies més inspirats. Amb el llast d'un revés que no li ha funcionat com és habitual, el de Xàbia no tenia opció d'imposar el seu estil de joc. Només al principi del segon set, quan Nadal guanyava per 2-0, ha semblat que Ferrer revifava. S'ha posat 4-2 i servei a favor, però no ha sabut rematar el número 1 del món. I això es paga car.

Nadal ha remuntat a base de virtuts pròpies i d'errors de Ferrer, que en moltes fases ha pecat de precipitació. Un cop s'ha posat 5-4 per davant, ha agafat el partit pel ganyot i ja no l'ha deixat anar fins a endur-se el seu sisè Godó. Un cop acabat el partit, en broma, David Ferrer ha demanat que, si pot ser, l'any que ve Nadal (com ja va fer el 2010) no acudeixi al Godó. Sense ell al quadre, tot sembla més clar per a la resta de tennistes. La seva ombra ja és insuperable.

stats