Tenis
Esports 05/05/2013

Nadal dóna la raó als organitzadors de Roland Garros: "el rànquing marca els caps de sèrie"

El Grand Slam ha descartat finalment la possibilitat d'alterar la classificació de l'ATP i situar Nadal –actualment cinquè– entre els quatre primers caps de sèrie

Efe
1 min
Rafa Nadal, a Montecarlo

MadridUn dia després que el director general de Roland Garros anunciés oficialment que el torneig no variaria el rànquing de l'ATP per beneficiar Rafa Nadal, el manacorí s'ha pronunciat sobre el tema i ha rebutjat que s'hagi de fer cap canvi, donant la raó als organitzadors del Grand Slam de París. Per a Nadal, aquest tema mereix un "debat més profund".

Com que Nadal ocupa el cinquè lloc al rànquing de l'ATP –ha baixat fins a aquesta posició per culpa dels set mesos d'inactivitat per una lesió al genoll–, l'organització del torneig va valorar la possibilitat d'incloure el set vegades campió a París entre els quatre primers favorits. D'aquesta manera, s'evitaria un duel entre ell i Djokovic –els dos favorits per endur-se la victòria– abans de les semifinals.

"No crec que hagi de tenir l'estatus d'un o dos en tornejos de terra. El rànquing marca els caps de sèrie. Històricament, estan fets per protegir al torneig i que no hi hagi enfrontaments entre els millors", ha dit Nadal en la roda de premsa del Masters 1000 de Madrid, on parteix com a cinquè cap de sèrie.

"La discussió és si per una lesió es pot baixar de rànquing tan ràpidament. Els que estan per davant de mi és perquè han jugat millor que jo i amb el format de rànquing que hi ha avui, bé per ells per no haver-se lesionat. El problema és meu", ha afegit Rafael Nadal, que també podria trobar-se en quarts de final amb el seu compatriota David Ferrer, quart cap de sèrie.

stats