TENIS
Esports 25/02/2011

Toni Nadal ha destacat la "lluita i sacrifici" del seu nebot per arribar al cim del tenis

Toni Nadal és el protagonista del documental titulat "Mestre Toni" de la televisió pública de Balears IB3 presentat avui al Centre Cultural Fundació Sa Nostra

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Toni Nadal, oncle i entrenador del tenista Rafael Nadal, número 1 del món, ha destacat avui la "lluita i el sacrifici per arribar a la cima esportiva" del seu nebot a la presentació d'un documental de la televisió pública de Balears IB3, en el qual el mateix Toni és el protagonista.

"Quan Rafael era petit ja hi havia un compromís fort de treball i ell era responsable dels seus actes, sabia que havia de lluitar per ser un bon jugador en el futur, i això comporta sacrificis", ha dit Toni Nadal en una roda de premsa oferta després de la presentació del documental titulat "Mestre Toni", de 52 minuts de durada.

En el documental, Toni Nadal confessa: "Si pogués tornar enrere seria menys dur (amb Rafael)", i fa referència als mètodes emprats per a educar esportivament al seu pupil i familiar que ha arribat al capdamunt del tenis mundial.

Les imatges reproduïdes avui al Centre Cultural Fundació Sa Nostra recullen declaracions del propi Rafael Nadal, el seu pare, Sebastià; el seu oncle, el segon entrenador del Mallorca Miquel Àngel Nadal, el tenista Carles Moyà, els entrenadors de tenis Jofre Porta i Francis Roig; i del tècnic del FC Barcelona, Josep Guardiola, entre d'altres.

Guardiola, que demà dirigirà el Barcelona en el partit davant el Mallorca a l'Iberostar Estadi, afirma en el documental dirigit pel periodista David J. Nadal, que el que més li agrada de Toni Nadal és el valor educatiu: "És el que més admiro, ja que no tot és guanyar o perdre".

I subratlla: "L'únic que li retrec és que no hagi aconseguit treure-li una mica la vena culer al seu nebot (és seguidor del Reial Madrid). Però vaja, mai és tard, no?"

stats