TENIS
Esports 03/07/2011

Novak Dkojovic guanya el seu primer Wimbledon en vèncer Nadal per 6-4, 6-1, 1-6 i 6-3

El nou número 1 del món s'endú el tercer Grand Slam de la seva carrera i el segon de la temporada després d'Austràlia

Oriol March
2 min
Djokovic celebrant el seu primer Wimbledon

BarcelonaNovak Djokovic ha celebrat la consecució del número 1 de l'ATP de forma immillorable: aixecant la copa de campió de Wimbledon. És la primera vegada que el serbi aconsegueix imposar-se sobre la gespa de Londres. No ho ha tingut fàcil, per molts motius. El principal: el seu rival, Rafa Nadal, bicampió a Wimbledon i competidor per excel·lència sobre qualsevol superfície. Però res ha pogut aturar Djokovic en el seu camí cap a la victòria, que ha aconseguit per 6-4, 6-1, 1-6 i 6-3.

Els dos primers sets han estat d'un domini absolut per part de Djokovic. Al primer ha esperat fins al 4-4 per desenganxar-se de Nadal. De fet, n'ha tingut prou amb una pilota de break per endur-se el primer parcial de la final. Un primer parcial que, d'altra banda, ha estat un pèl lent, marcat per la tensió de tota final de Grand Slam. El balear estava una mica contingut, com tímid, i no trobava la precisió letal dels seus cops des del fons de la pista. Sense fer res de l'altre món, el serbi, investit número 1 del món divendres, ha guanyat el primer set per 6-4. I a partir d'aquí, l'espectacle.

Amb cops impossibles i plens de plasticitat, potser la més vistosa de les qualitats de Djokovic, el serbi es va fer amo i senyor del partit. Al segon set ha fet un autèntic recital i s'ha convertit en un rival imparable per Nadal, que només podia fer una cosa: aplaudir els cops de Djokovic. Tot semblava indicar que el partit acabaria al tercer set, però quan hi ha el balear en una pista de tenis, i encara més en una final de Grand Slam, fer pronòstics és jugar-se-la molt.

Així doncs, Nadal s'ha posat les piles i li ha retornat el 6-1 a Djokovic. Amb un joc solvent, sense grans estridències però amb molta regularitat, el balear ha aprofitat una davallada de joc del nou número 1 del món per plantar-se a la pista i imposar el seu ritme. Al quart set, però, la cosa ja ha anat molt més igualada. Com s'esperava, d'altra banda, abans que comencés el partit.

L'últim parcial ha estat irregular, i ha estat marcat pel mal joc de Nadal en el seu servei amb 4-3 al marcador. Allà el balear ha estat erràtic, sense garanties amb el seu servei, i Djokovic ho ha aprofitat per trencar-li el servei i col·locar-se 5-3. I amb el servei ha acabat el partit. 6-4, 6-1, 1-6 i 6-3 per guanyar el seu primer Wimbledon, el seu segon Grand Slam de la temporada i el tercer que guanya des que és professional. La millor manera d'encetar la seva singladura com a nou rei del rànquing del tenis muncial.

stats