TENIS
Esports 16/01/2012

Djokovic i Nadal desplacen la seva rivalitat al 2012

Avui comença l'Open d'Austràlia, primer Grand Slam de la temporada, amb les dues primeres raquetes del món com a principals favorits

Oriol March
2 min
Djokovic s'estira per tornar un cop de dretes contra Tipsarevic.

BarcelonaL'Open d'Austràlia, primer Grand Slam de la temporada, arrenca avui amb dos favorits clars: Novak Djokovic i Rafa Nadal, els dos primers classificats en en rànquing ATP. El primer enceta aquest 2012 amb el record encara fresc del seu fantàstic 2011, on es va convertir en un autèntic col·leccionador de títols i en una màquina de guanyar partits. El principal damnificat en va ser Nadal, que va veure com el serbi el vencia en totes les finals en què es van trobar.

Competidor de mena, el manacorí s'agafa la cita de Melbourne com el primer pas per minar la tarjectòria impecable de Djokovic. Estrena raqueta i cordatge per intentar que la pilota li agafi més velocitat i més força. Djokovic no competeix des del mes de novembre, però manté intactes les ganes de guanyar. Si s'endú el torneig australià, serà la seva tercera corona. Si ho fa Nadal, serà la segona.

A una certa distància s'hi troba el tercer favorit, Roger Federer, que ja sap què és guanyar fins a quatre vegades a Austràlia. Arriba a la cita amb l'esquena tocada, tant, que va haver d'abandonar a les semifinals del torneig de Doha. Però el suís és sempre un home a tenir en compte en aquestes cites. Així ho acrediten les 16 corones de Grand Slam que figuren a les seves vitrines.

En l'últim graó de la terna de favorits hi ha Andy Murray, finalista l'any anterior, que s'adapta com gairebé ningú a la superfície ràpida de Melbourne. Estrena entrenador –el llegendari Ivan Lendl– i espera estrenar, per fi, el seu palmarès de Grand Slam. Per aconseguir-ho, haurà de lluitar contra tres rivals enormes en un torneig que sempre guarda alguna sorpresa en el seu desenvolupament.

stats