Tenis
Esports 23/04/2012

Rafa Nadal: "El Barça ha estat el millor del món els últims tres anys, però el Madrid té un equipàs"

El tenista iniciarà aquest dimecres la seva participació al Trofeu Comte de Godó de Barcelona

Efe
3 min
Rafa Nadal

BarcelonaRafa Nadal ha assegurat aquest dilluns que, després de proclamar-se de nou campió a Montecarlo, aquesta vegada contra Novak Djokovic, el seu repte no és superar el serbi el primer lloc en el rànquing mundial, sinó mantenir el seu nivell de joc en el Trofeu Comte de Godó, on dimecres que ve iniciarà la seva cinquena defensa del títol.

"El meu repte no és ara el número 1, sinó jugar bé a Barcelona", ha manifestat Nadal en la tradicional roda de premsa del balear en la primera jornada del Godó, al qual els últims anys ha acudit com a campió de l'obert monegasc.

Nadal ha recordat que, de fet, està més prop del número 3, que ostenta el suís Roger Federer, que del número 1 mundial, i que aconseguir ser de nou el millor "depèn de molts factors", de manera que no cal obsessionar-s'hi.

"El meu únic objectiu és anar dia a dia i fer-ho tan bé com es pugui en cada entrenament, en cada partit. Ara, comença un altre torneig especial per a mi, perquè jugo a casa, i en què espero fer-ho bé des del primer dia i seguir sumant".

A Montecarlo ha acabat amb la seva ratxa de derrotes contra Djokovic, el qual l'havia superat en els últimes set finals que havien disputat, però ell prefereix treure importància a aquest fet.

"És important guanyar Novak, però si et sóc sincer, per a mi és més important guanyar Montecarlo. Quan tot acabi, el que quedarà són els títols, les victòries, no contra qui les vas aconseguir", ha argumentat.

A Nadal, li fa gràcia els que diuen que, amb el seu triomf d'ahir, per fi ha acabat amb l'hegemonia del serbi, com el Reial Madrid ho va fer dissabte amb el Barcelona en deixar pràcticament sentenciada la Lliga guanyant al Camp Nou.

"Djokovic no ha caigut en primer ronda, acaba de perdre una final i ve de guanyar Austràlia i Miami. Està fent un any espectacular", ha recordat el manacorí, el qual ha comparat aquesta situació amb l'equip de Pep Guardiola.

"El Barça ha estat el millor equip del món els últims tres anys, d'això no hi ha cap dubte, i serà molt difícil que un altre equip torni a repetir el que ha fet aquest. Però el Madrid té un equipàs, com va demostrar dissabte, i si aquest any guanya Lliga i 'Champions' haurà estat millor que ell, perquè l'esport normalment és just", ha indicat.

Aquesta setmana Rafa Nadal intentarà regnar per setena vegada a Barcelona. I fer-ho com a campió del Principat s'ha convertit en una tradició. "És cert que fer front al Godó havent guanyat el torneig anterior, et dóna sempre una miqueta més de tranquil·litat i de confiança en tu, però en cap cas garanteix l'èxit", matisa.

En les semifinals de la Copa Davis contra els Estats Units que es disputaran al setembre pròxim prefereix no pensar: "Jo no prenc decisions a quatre o cinc mesos vista. Veurem com arribem i com va tot".

Tampoc en una medalla en els Jocs Olímpics de Londres, "perquè primer cal arribar i, a més, és un torneig que es juga en herba al millor de tres sets i amb qualsevol badada te'n vas a casa", ha advertit.

Igualment no es considera "ningú" per valorar les paraules del mític extennista suec Bjorn Borg, el qual ja el considera el millor tennista de la història.

"Quan això acabi, els especialistes seran els que decidiran en quin lloc em col·loquen de la història d'aquest esport", ha sentenciat el sis vegades campió de Roland Garros.

stats