Tenis
Esports 22/11/2011

Roger Federer es cruspeix Rafa Nadal en una hora de joc (3-6 i 0-6) i ja és a semifinals

El suís ha aconseguit un trencament de servei decisiu al primer set (2-4) i ha encarrilat un triomf molt més plàcid del que s'esperava. Amb aquesta victòria, Federer es classifica per a semifinals

N. A.
Federer agraeix al públic el seu suport.

BarcelonaActualment és només el quart millor tenista del circuit, però Roger Federer és el mestre dels mestres, el defensor del títol de la Copa Màsters. El suís ha sortit a l’O2 Arena de Londres amb la seguretat de qui ha guanyat aquest trofeu en cinc ocasions i ha escombrat de la pista un Rafa Nadal impotent davant l’imparable huracà Federer, que amb aquesta victòria s’assegura ser a semifinals.

El manacorí, que s'ha queixat de problemes estomacals en les hores prèvies, ha començat insegur, incòmode, tou. Sempre a remolc dels cops guanyadors del seu rival (ha acabat el partit amb 28, per només quatre de Nadal), el número dos del món ha vist com Federer li ha trencat el servei ben aviat per posar el 2-4 en el marcador al quart d’hora de joc. Aquest primer break ha servit perquè el suís despegués i obrís la capsa del seu millor repertori tècnic. Segur amb el primer servei (s'ha endut el 86% dels punts), no ha donat opció a Nadal a allargar el piloteig i ha resolt amb facilitat tots els jocs per adjudicar-se el primer set per 6-3.

El segon set ha estat un calvari per a Nadal, però afortunadament per al de Manacor, Federer l'ha enllestit per la via ràpida i s'ha apuntat un contundent 6-0. En total, una hora de partit i una petita revenja de Federer, que havia perdut l’últim enfrontament contra Nadal a la final de Roland Garros aquest any.

En l'altre partit de la jornada, Jo-Wilfried Tsonga ha derrota Mardy Fish també en dos sets (7-6 i 6-1).